Avionul Solar Impulse 2 survolează China în a 6-a etapă a turului său în jurul lumii

Avionul Solar Impulse 2 survolează China în a 6-a etapă a turului său în jurul lumii

Avionul Solar Impulse 2, care este propulsat doar cu energie solară, a intrat marți în cea de-a 6-a etapă a călătoriei sale în jurul lumii, în care va survola o bună parte a Chinei, relatează AFP. Aparatul revoluționar, pilotat de elvețianul Bertrand Piccard, a decolat de pe aeroportul din Chongqing (sud-vest) la ora 06.08 locală (22.08 GMT luni), cu destinația Nankin (est), au declarat organizatorii.

Aparatul urma să facă o scurtă escală în megalopola Chongqing, însă a rămas timp de trei săptămâni țintuit la sol de condițiile meteorologice nefavorabile.

Pe deasupra, cel de-al doilea pilot al avionului solar, André Borschberg, a fost nevoit să se întoarcă "câteva zile" în Elveția pentru un control medical din cauza unor migrene.

Zborul de la Chongqing la Nankin ar trebui să dureze între 14 și 20 de ore, conform estimărilor.

Această călătorie fără precedent în jurul lumii a început la 9 martie și este prevăzută să se desfășoare în 12 etape. Inițiativa este rezultatul a 12 ani de cercetări realizate de André Borschberg și Bertrand Piccard care, pe lângă succesul științific, vor să transmită un mesaj politic pentru o energie curată. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…