Barack Obama, pe coperta revistei gay "Out" - o premieră pentru un președinte american

Barack Obama, pe coperta revistei gay "Out" - o premieră pentru un președinte american

Barack Obama apare pe coperta revistei lunare "Out", care printr-o fotografie în alb și negru îi aduce un omagiu sub titlul: "Președintele nostru - aliat, erou, legendă". O premieră pentru un președinte american, relatează site-ul www.huffingtonpost.fr.

"Da, mai sunt multe de făcut (...) dar indiferent cum este abordat acest dosar, președintele și administrația sa au permis o schimbare extraordinară în viața persoanelor lesbiene, homosexuale, bisexuale și transsexuale americane", scrie revista pentru a-și justifica alegerea.

"Pentru cineva care la început părea evaziv — chiar jenat — asupra acestui subiect, evoluția președintelui Obama privind căsătoria pentru toți este un lucru care merită tot respectul", continuă textul.

Curtea Supremă a SUA a legiferat în luna iunie căsătoria pentru cuplurile gay în întreaga țară, o decizie istorică smulsă după mai mulți ani de dezbateri pasionate.

Multe persoane au permis să se ajungă la această decizie, "dar este incontestabil că fără angajamentul activ al celui de-al 44-lea președinte al SUA, am fi încă pe cale de a încerca să înfăptuim acest vis", conchide publicația.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

2 La Stampa / Elveția va refuza internarea la reanimare a bătrânilor bolnavi de coronavirus

3 Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

4 VIDEO Europarlamentar austriac: Nu știu dacă ați văzut cum se cultivă roșiile în Olanda, de aceea nu au gust. …

5 De citit! Asta a lăsat PSD moștenire României!