Belgia: Peste 5.000 de participanți la baia de Anul Nou din Ostende

Belgia: Peste 5.000 de participanți la baia de Anul Nou din Ostende

Peste 5.000 de persoane au participat, sâmbătă după-amiază, la tradiționala baie de Anul Nou din portul belgian Ostende, în pofida vremii nu tocmai favorabile, scrie duminică ziarul 'Le Soir'.

La acest eveniment plin de veselie, care are și un aer de carnaval datorită modului în care sunt costumați mulți dintre înotători, s-au înscris aproximativ 4.000 de persoane. Acestora li s-au alăturat în ultimul moment încă o mie, care nu au vrut să rateze o primă baie în Canalul Mânecii, la o temperatură a apei mării de 6,6 grade Celsius.

'Totul a decurs minunat, deși condițiile meteo au fost dificile pentru participanți', a declarat unul dintre organizatorii evenimentului, Greg Broekmans. 'La începutul bălăcelii a plouat foarte tare. Din fericire, nu a fost vânt', a mai spus el.

Printre participanți s-au numărat și mai mulți așa-numiți 'BV' (Bekende Vlamingen, flamanzi cunoscuți) precum o fostă Miss Belgia, Joke Van de Velde, și un renumit judocan, Gella Vandecaveye.

Ediția din 2016 a tradiționalei băi de Anul Nou de la Ostende va avea loc la 2 ianuarie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”