Belgia: Record mondial la curățat cartofi - 522,8 kg într-o oră

Belgia: Record mondial la curățat cartofi - 522,8 kg într-o oră

O echipă de cinci persoane care dorea să bată recordul mondial la curățat cartofi și-a îndeplinit obiectivul sâmbătă, la Bastogne (Belgia), la a doua tentativă - 522,8 kg într-o oră, informează 7sur7.be.

Recordul era deținut din 1993 de cinci americani, cu 485 kg de cartofi curățați în 60 de minute. Echipa belgiană lucrează la Maxim's, cunoscut fast-food din Bastogne, și a vrut să sărbătorească în acest fel cei 25 de ani ai firmei. Cei cinci au eșuat la prima lor tentativă, din 8 noiembrie, când au reușit să curețe "doar" 442 kg. Se pare însă că a existat o eroare de calibrare a cântarului, așa că patronul Didier Joris a anunțat că vrea să mai încerce o dată. Și sâmbătă recordul de peste 20 de ani a fost bătut.

"Am vrut să aducem recordul în Belgia datorită aspectului cultural. Este un gest cu atât mai simbolic cu cât începe săptămâna cartofilor prăjiți și după ce s-a lansat o petiție pentru înscrierea lor în parimoniul UNESCO", a spus Didier Joris, imediat după omologarea recordului mondial.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...