Berărie egipteană din Epoca Bronzului, descoperită în Israel

O serie de fragmente de vase folosite de egipteni pentru a produce bere cu 5 milenii în urmă au fost descoperite pe un șantier de construcții din Tel Aviv, a anunțat Autoritatea israeliană pentru Antichități, transmite AFP.

Conducătorul săpăturilor arheologice, Diego Barkan, a precizat că au fost descoperite în total 17 incinte în care se producea și se depozita berea în perioada de început a Epocii Bronzului, între anii 3.500 și 3.000 î.Hr.

"Printre sutele de cioburi reprezentative pentru cultura locală am descoperit și câteva fragmente ale unor bazine ceramice mari ce au fost realizate conform tradiției egiptene și erau folosite pentru a fabrica bere", precizează el într-un comunicat.

Acest sit arheologic oferă primele dovezi ale unei ocupații egiptene a regiunii, în urmă cu 5.000 de ani. "Acestea sunt și cele mai nordice dovezi ale prezenței egiptene în această zonă, la începutul Epocii Bronzului", a mai precizat Barkan.

Conform istoricilor, berea era băutura națională a vechilor egipteni și era nelipsită, alături de pâine, de la orice masă. Berea era băută în loc de apă de întreaga populație a Egiptului Antic, indiferent de vârstă, sex sau statut social.

"Era realizată dintr-un amestec de orz și apă, care era parțial copt și apoi lăsat la soare, la fermentat. Pentru a-i oferi savoare, egiptenii adăugau sucuri de fructe", a mai explicat Diego Barkan. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți și voi ce măcel pun la cale Firea și Cercel!

2 ULTIMA ORĂ / Documentul care-l înfundă pe Arafat / Sursă: Procurorii DNA trebuie să facă un singur lucru

3 Amănunte / Fotografia a fost făcută luni în biroul premierului / Surse spun că autorul ar fi Ionel Dancă, șeful Ca…

4 Așa o fi? Șeful Cancelariei premierului prins într-o afacere patronată de controversatul șef de la Resurse Min…

5 BREAKING / Președintele interimar al Senatului, pesedistul Cazanciuc, cere CCR să îl scape pe Tăriceanu de cel m…

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I