Berărie egipteană din Epoca Bronzului, descoperită în Israel

Berărie egipteană din Epoca Bronzului, descoperită în Israel

O serie de fragmente de vase folosite de egipteni pentru a produce bere cu 5 milenii în urmă au fost descoperite pe un șantier de construcții din Tel Aviv, a anunțat Autoritatea israeliană pentru Antichități, transmite AFP.

Conducătorul săpăturilor arheologice, Diego Barkan, a precizat că au fost descoperite în total 17 incinte în care se producea și se depozita berea în perioada de început a Epocii Bronzului, între anii 3.500 și 3.000 î.Hr.

"Printre sutele de cioburi reprezentative pentru cultura locală am descoperit și câteva fragmente ale unor bazine ceramice mari ce au fost realizate conform tradiției egiptene și erau folosite pentru a fabrica bere", precizează el într-un comunicat.

Acest sit arheologic oferă primele dovezi ale unei ocupații egiptene a regiunii, în urmă cu 5.000 de ani. "Acestea sunt și cele mai nordice dovezi ale prezenței egiptene în această zonă, la începutul Epocii Bronzului", a mai precizat Barkan.

Conform istoricilor, berea era băutura națională a vechilor egipteni și era nelipsită, alături de pâine, de la orice masă. Berea era băută în loc de apă de întreaga populație a Egiptului Antic, indiferent de vârstă, sex sau statut social.

"Era realizată dintr-un amestec de orz și apă, care era parțial copt și apoi lăsat la soare, la fermentat. Pentru a-i oferi savoare, egiptenii adăugau sucuri de fructe", a mai explicat Diego Barkan. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 „Pot să filmez și eu puțin bucătăria ta?” / Interlopii României au început să-și afișeze ostentativ bogăția

4 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

5 Sex cu năbădăi în Oltenia! / Patron amenințat cu pistolul de amantul nevestei!