Botezul prințesei Charlotte va fi oficiat duminică la biserica St Mary Magdalene din Sandringham, Norfolk

Botezul prințesei Charlotte va fi oficiat duminică la biserica St Mary Magdalene din Sandringham, Norfolk

Prințesa Charlotte, a patra în ordinea succesiunii la tronul britanic, urmează să fie botezată duminică de arhiepiscopul de Cantorbury, Justin Welby, în cadrul unei ceremonii private la biserica St Mary Magdalene din Sandringham, în Norfolk, unde se află una din reședințele tatălui său, prințul William al Marii Britanii. 

* Prințesa Charlotte va fi botezată cu apă din râul Iordan

Pentru prima dată, prințul William, soția sa Catherine, prințul George, care va împlini doi ani la 22 iulie, și micuța lui surioară ar urma să apară în public împreună, scrie AFP. Aceasta va fi a doua apariție publică a Charlottei, după ce a fost prezentată în fața presei internaționale în ziua în care s-a născut, la 2 mai, în fața spitalului St Mary din Londra.

Regina, în vârstă de 89 de ani, și soțul său, prințul Philip, de 94 de ani, străbunicii Charlottei, vor fi prezenți la această ceremonie privată, ca și bunicul patern, prințul Charles, și soția sa, Camilla. Printre invitați figurează și bunicii din partea mamei, Carole și Michael Middleton, precum și fratele și sora lui Kate, Pippa și James.

Prințul Harry, unchiul Charlottei, nu va fi prezent, fiind deja plecat într-o călătorie de trei luni în Africa, potrivit AFP.

Nașii micii prințese, care vor fi după toate probabilitățile prieteni apropiați ai lui Kate și William, vor fi numiți înaintea ceremoniei, prezidată de Justin Welby, șeful Bisericii Anglicane, și programată să înceapă la ora 15.30 GMT (16.30 ora locală). Ei vor asista la botez în biserica St Mary Magdalene construită în sec al XVI-lea. Potrivit BBC, prințesa va fi botezată cu apă din râul Iordan.

Pentru botezul lui George, părinții săi au ales șapte nași, majoritatea prieteni vechi, amintește France Presse.  Serviciul religios va fi privat, dar ducele și ducesa de Cambridge au anunțat că "vor fi fericiți să ureze bun venit admiratorilor (monarhiei) în curtea bisericii" pentru a sărbători botezul fiicei lor. Poliția din Norfolk se așteaptă la o prezență masivă a publicului.
Fotograful de modă Mario Testino, care a fost fotograful preferat al prințesei Diana și a imortalizat logodna prințului William cu Kate Middleton, a fost ales pentru a imortaliza momentul. Mama prințului William, Diana, a fost și ea botezată în biserica St Mary Magdalene din Sandringham la 30 august 1961. De asemenea, aici familia regală petrece Crăciunul în fiecare an. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...