CANNES 2014: Actorul francez Lambert Wilson, gazda ceremoniilor oficiale

CANNES 2014: Actorul francez Lambert Wilson, gazda ceremoniilor oficiale

Actorul şi cântăreţul francez Lambert Wilson a fost desemnat gazda ceremoniilor oficiale de la cea de-a 67-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes (14-25 mai), a anunţat joi seară Gilles Jacob, preşedintele festivalului, prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.

Actorul francez Lambert Wilson, gazda ceremoniilor oficiale la Festivalul de Film de la Cannes 2014 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Juriul din 2014 al acestui festival prestigios va fi prezidat de regizoarea, producătoarea şi scenarista neozeelandeză Jane Campion.

Anul trecut, Audrey Tautou a fost gazda ceremoniilor oficiale de la Cannes, un rol atribuit unei actriţe atunci când preşedinţia juriului este încredinţată unui bărbat (Steven Spielberg în 2013).

Întrucât juriul din 2014 va fi prezidat de o femeie, organizatorii au aplicat principiul parităţii şi au desemnat în acest an un bărbat pentru rolul de "maestru de ceremonii".

Înainte de Jane Campion, doar şase femei s-au aflat în fruntea juriului de la Cannes: actriţele Michèle Morgan, Jeanne Moreau, Isabelle Adjani, Liv Ullmann, Isabelle Huppert şi scriitoarea Françoise Sagan.

Lambert Wilson, născut pe 3 august 1958, este fiul lui Georges Wilson, actor, manager de teatru şi directorul Teatrului Naţional din Paris. Lambert Wilson, cunoscut în Franţa pentru roluri interpretate în film, teatru şi televiziune, a devenit celebru pe plan internaţional în 1991 când a pozat alături de modelul Christy Turlington într-o reclamă a brandului Calvin Klein, dar, mai ales, pentru interpretarea personajului Merovingian în trilogia cinematografică "Matrix".

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Fotografii cu Prodanca goală și cu mâna la „fofo” scăpate pe internet

3 „Am decis să încercăm din nou”

4 „Dacă erai fata mea îți spuneam să îți mai pui o bluză pe tine”

5 VIDEO Priviți ce palat și-a cumpărat fugarul Rizea la Chișinău!