Cannes 2015: Scurtmetrajul "Ramona", de Andrei Creţulescu, a primit premiul Canal+ - VIDEO

Cannes 2015: Scurtmetrajul "Ramona", de Andrei Creţulescu, a primit premiul Canal+ - VIDEO

Scurtmetrajul "Ramona", în regia lui Andrei Creţulescu, selectat în competiţia oficială a secţiunii Semaine de la Critique din cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Cannes 2015, a primit, joi seară, premiul Canal+.

Cannes 2015: Scurtmetrajul "Ramona", de Andrei Creţulescu, a primit premiul Canal+ - VIDEO (Captură video)

Premiul Canal+ este oferit unui singur scurtmetraj sau mediumetraj din secţiunea Semaine de la Critique, de echipa celebrului canal de televiziune. Astfel, scurtmetrajul românesc "Ramona" urmează să fie difuzat de postul de televiziune Canal+.

Premiul a fost acordat pentru prima dată în 1992, iar, de-a lungul timpului, printre regizorii onoraţi cu această distincţie s-au numărat Chris Landreth, Bill Plympton, Denis Villeneuve, Daniel Joseph Borgman şi Gaëlle Denis.

Violent, stilizat şi fără dialoguri, "Ramona" încheie trilogia "impromptu" realizată de Andrei Creţulescu, care mai cuprinde scurtmetrajele "Bad Penny" (2013) şi "Kowalski" (2014), potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Din distribuţie fac parte aceiaşi actori Rodica Lazăr, Dorian Boguţă, Andi Vasluianu, Şerban Pavlu, cărora li se adaugă Ana Ularu.

Scenariul a fost scris de Andrei Creţulescu, imaginea poartă semnătura lui Andrei Butică, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuţiu, scenografia, de Mălina Ionescu, iar de sound design sunt responsabili Alex Dumitru şi Marius Leftărache.

Fost critic de film, Andrei Creţulescu a produs pentru HBO România primul sezon din serialul "În Derivă" şi nouă documentare originale. În 2011 a înfiinţat compania de producţie Kinosseur. După ce a produs lungmetrajul "Killing Time" (regia Florin Piersic Jr.), Andrei Creţulescu a scris şi regizat "Bad Penny" şi "Kowalski", cel din urmă fiind desemnat cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de Film de la Zagreb, în 2014, şi recompensat cu premiul pentru regie şi cel pentru interpretare (Andi Vasluianu) la Festivalul de Film European de la Lille, în 2015.

"Ramona" este cel de-al treilea scurtmetraj al său, realizat în aceeaşi formulă ca primele două. În prezent, Andrei Creţulescu este în postproducţie cu "Şapte luni mai târziu", primul său scurtmetraj finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei, şi în preproducţie cu primul lui lungmetraj, "Charlton Heston", pe care îl va filma în toamnă.

"Ramona" este un scurtmetraj independent, produs de Andrei Creţulescu (Kinosseur), Radu Stancu (deFilm) şi Claudiu Mitcu (We Are Basca). Coproducători sunt Dan Chişu (DaKino) şi Eugen Kelemen (Digital Cube).

Semaine de la Critique este o secţiune paralelă a Festivalului de Film de la Cannes, înfiinţată în 1962 şi concentrată pe regizori aflaţi la început de carieră. Cea de-a 54-a ediţie a prestigioasei secţiuni are loc în perioada 14 - 22 mai.

Cea de-a 68-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes are loc în perioada 13 - 24 mai.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...