Câștigarea Campionatului Mondial de Fotbal de către Germania în 2014 a impulsionat... natalitatea

La nouă luni după victoria selecționatei germane la Campionatul Mondial de fotbal 2014, maternitățile din Germania sunt pline ochi. În unele spitale nu mai este niciun loc liber, moașele nu mai fac față, cursurile de pregătire în vederea nașterii au înscrieri peste numărul de locuri, medicii lucrează sub presiune și pot fi văzute tot mai multe mame zâmbitoare care își leagănă mândre bebelușii. Este greu de tras o concluzie din acest mini baby-boom, dar se pare că se poate stabili totuși o legătură de la cauză la efect: nebune de bucurie după ce au asistat la triumful echipei lor de fotbal la Rio, perechile de germani au sărbătorit victoria cu ceva mai multă convingere în intimitate, comentează marți le point.fr.

Golul lui Goetze care a făcut din germani, a patra oară, după 1-0 în prelungiri, campioni mondiali se pare că avut efecte asupra libidoului și dorinței lor de procreere. Prin urmare, clișeul suporterului înfocat rătăcit printre sticle de bere la sfârșitul meciului este în acest caz departe de realitate.

Campionatul Mondial de Fotbal 2014 a avut loc între 12 iunie și 13 iulie 2014 în Brazilia.

Și în 2007, la un an după ce Cupa Mondială s-a desfășurat în Germania, curba nașterilor a crescut în luna martie, îndeosebi la Berlin, unde au fost cu 20% mai multe nașteri decât în perioada similară a anului precedent.

Printre numele date cel mai des bebelușilor născuți în primele luni din 2015 figurează Lukas (de la Lukas Podolski), fapt destul de curios ținând seama că atacantul nici nu a jucat în finală.

Această explozie a nașterilor post-fotbal va face poate să crească puțin curba natalității, tot mai scăzute în Germania. Germanii se situează spre sfârșitul clasamentului țărilor europene în această privință, cu 1,36 de copii pe femeie, în contextul în care ar fi necesară o rată de 2,1 pentru menținerea echilibrului demografic. Statisticienii și demografii atrag totuși atenția asupra unor posibile interpretări premature ale acestui elan de entuziasm de procreere, încheie leppoint.fr. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Măcelul din 10 august 2018 a avut loc la comanda lui Dragnea, cu complicitatea ministrului de Inter…

2 LIVE Peste 50.000 de români au votat deja în diaspora / GRAFIC Prezența la urne, mai mare decât în primul tur a…

3 VIDEO ALERTĂ / Rareș Bogdan, mesaj de ultimă oră! „Azi începe pedepsirea făptașilor măcelului din 10 august!”

4 Mesajul diasporei pentru Dăncilă!

5 BREAKING Diaspora dă cu votul în Dăncilă de-i zbârnâie mațele! S-au deschis și urnele din UK

recomandări

Te ia DNA: Stoica Alexandru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul ăsta coboară un baraj vertical cu bicicleta