Cazul Iglesias Jr-Antena 3, dus în derizoriu la CNA: De la "Jos Băsescu" la pantofii Elenei Udrea

Cazul Iglesias Jr-Antena 3, dus în derizoriu la CNA: De la "Jos Băsescu" la pantofii Elenei Udrea

CNA a analizat, marţi, ediţia "Sinteza zilei" în care Julio Iglesias Jr. a spus "Jos Băsescu", repetând aceste cuvinte la solicitarea lui Mihai Gâdea, cazul fiind dus însă în derizoriu după ce avocatul Antena 3 a susţinut că artistul s-a dus nepregătit în emisiune, neştiind cine este Traian Băsescu.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de marţi, ediţia din 14 mai a emisiunii "Sinteza zilei", în care a fost invitat cântăreţul Julio Iglesias Jr. şi în care, la finalul acesteia, artistul a spus în limba română "Jos Băsescu", la solicitarea moderatorului, Mihai Gâdea.

În urma difuzării emisiunii respective, CNA a primit 21 de reclamaţii privind momentul în care Mihai Gâdea l-a determinat pe Julio Iglesias Jr. să rostească în limba română "Jos Băsescu". Una dintre sesizările transmise Consiliului a fost chiar din partea reprezentantei lui Julio Iglesias (tatăl lui Julio Iglesias Jr.) în România, Gabriela Ristea, după cum a confirmat aceasta, pentru MEDIAFAX, după transmiterea reclamaţiei, respectiv după emisiunea din luna mai.

Discuţiile privind acest caz s-au accentuat în şedinţa CNA de marţi în momentul în care Daniel Ionaşcu, avocatul televiziunii Antena 3, a spus că Julio Iglesias Jr. a mers nepregătit în emisiunea "Sinteza zilei".

"Atunci când te numeşti aşa cum s-a numit domnul şi vii şi faci furori mondiale şi te prezinţi într-o emisiune în halul ăsta, ţi-o meriţi", a spus avocatul Daniel Ionaşcu.

Această afirmaţie i-a nemulţumit pe membrii CNA Valentin Jucan şi Dorina Rusu.

"Ei, iertaţi-mă, Julio Iglesias nu s-a ridicat la nivelul lui Mihai Gâdea", a afirmat Valentin Jucan. "Pleci de la prezumţia că dumneavoastră sunteţi un om de bun-simţ, că mă înşel, într-adevăr mi-o merit. Mă înşeli o dată, să-ţi fie ruşine, mă înşeli de două ori, să-mi fie ruşine", a mai spus Jucan.

La rândul său, avocatul l-a întrebat pe Jucan: "Ştiţi comunicatul dumnealui de presă (al lui Iglesias, n.r.), că nu ştia cine este domnul Traian Băsescu . După zece ani de zile în Europa, nu ştii cine e Traian Băsescu?".

Însă Valentin Jucan i-a răspuns că Julio Iglesias nu avea nicio obligaţie să ştie cine este Traian Băsescu.

"Julio Iglesias nu s-a dus la TV Gârla, unde, cum să spun, îţi pui nişte semne de întrebare: «Oare cine sunt oamenii ăştia?» (...) Când te duci în studioul celui mai mare trust de presă dintr-o ţară nu te aştepţi la golănii din astea. Serios. Eu când mă duc în club mă aştept să aud înjurături. Când mă duc în biserică, cu siguranţă nu. Dar când îl aud pe popă că vine şi mă dă dracului, cam ce părere trebuie să am? Te aştepţi acolo unde ştii că poţi să întâmpini (probleme, n.r.). Dar când ţi se prezintă că e cel mai mare trust, seriozitate, cea mai mare audienţă, n-ai cum să te gândeşti că poţi fi indus în eroare şi mai ales să fii pregătit în legătură cu cine a fost preşedintele României. Păi, atunci, scuzaţi-mă, ar trebui să ştie şi ce număr poartă la pantofi El Elena Udrea ...) Este ridicol", a spus Valentin Jucan, precizând că vrea să ducă în derizoriu această discuţie pentru a-l face să înţeleagă pe avocatul televiziunii Antena 3 ce vrea să spună, având în vedere modul în care a pus problema acesta din urmă.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...