Ce efecte au jocurile pe computer asupra persoanelor în vârstă

Ce efecte au jocurile pe computer asupra persoanelor în vârstă

Depresia afectează un număr mare de persoane în vârstă şi, deşi psihoterapia şi medicamentele antidepresive clasice sunt eficiente pentru unii dintre bolnavi, pentru mulţi pacienţi acele tratamente nu au niciun efect asupra bolii, afirmă autorii, care au evidenţiat, totodată, nevoia de medicamente mai eficiente în geriatrie.

"Medicamentele antidepresive acţionează adeseori foarte lent, iar rezultatele sunt frecvent incomplete şi instabile. Vindecările au loc doar pentru o treime dintre pacienţi", spun autorii studiului.

Specialiştii americani şi chinezi au creat programe de antrenamente cognitive şi le-au testat pe 11 indivizi cu vârste cuprinse între 60 şi 89 de ani, care rezistau la tratament, cu scopul de a-şi ameliora capacitatea de învăţare şi de memorare.

Cercetătorii au comparat rezultatele lor cu cele obţinute într-un alt studiu realizat pe 33 de persoane în vârstă tratate cu un antidepresiv de referinţă, escitalopram, în locul terapiei asistate pe computer.

Rezultatele sugerează faptul că aceste exerciţii de antrenament cerebral sunt "la fel de eficiente pentru reducerea simptomelor de depresie ca şi medicamentul escitalopram", dar au efect mult mai rapid, acţionând "după doar patru săptămâni, în loc de 12", potrivit autorilor studiului.

"De fapt, 72% dintre pacienţi au prezentat o vindecare completă a depresiei", a precizat Sarah Morimoto de la Institutul de psihiatrie geriatrică din New York, coautoare a studiului.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /