Ce spune fața despre personalitatea și sănătatea noastră

Forma, mărimea și chiar culoarea feței noastre pot oferi informații foarte importante despre personalitatea, starea de sănătate și sexualitatea noastră, susțin specialiști britanici citați de BBC. "Biologia noastră, la nivelul genelor și hormonilor, influențează felul în care ne dezvoltăm și aceleași mecanisme ne vor forma și caracterul", explică Carmen Lefevre de la Universitatea Northumbria (Marea Britanie).

Lefevre a constatat că persoanele cu un nivel mai ridicat de testosteron tind să aibă fețele mai late, cu pomeți mai mari, și că există mai multe șanse ca aceste persoane să aibă personalități mai ferme, uneori agresive.

Legătura dintre forma feței și o atitudine de dominare este surprinzător de larg răspândită, fiind observată chiar și la maimuțele capucin — în cazul cărora cu cât fața este mai lată, cu atât este mai probabil ca acestea să ocupe un rang superior în ierarhia grupului. În ceea ce-i privește pe oameni, ea a fost demonstrată la jucătorii de fotbal profesionist.

Într-un studiu care i-a examinat pe jucătorii de la Campionatul Mondial de Fotbal din 2010, Keith Welker de la Universitatea din Boulder, Colorado, a arătat că raportul dintre lățimea și înălțimea chipurilor fotbaliștilor a prezis atât numărul de faulturi între mijlocași, cât și numărul de goluri marcate de către atacanți.

De asemenea, studii realizate pe voluntari indică faptul că forma feței pare să reflecte și felul în care acționează politicenii, însă aceste aspecte trebuie abordate cu precauție, în condițiile în care există alte caracteristici, cum ar fi cooperarea și inteligența, care ar trebui să fie la fel de importante pentru succesul unui politician.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CCR, asasinii României! / Dr Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș: Trei infectați au plecat / Și de la…

2 În ce țară trăim? Priviți, acestea sunt imagini din „Carrefour”, la Târgu-Mureș! / Produsele românești parcă ni…

3 Surse / Firea a încercat un scenariu lacrimogen cu ambulanța pe motiv de dosar la DNA privind spitalul Gomoiu

4 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…

5 Birchall / Daţi share, să se ştie cine apără Secţia Specială moşită de Iordache, Toader și Savonea