Cel mai bun hotel din lume se află în India (revista Travel + Leisure)

Cel mai bun hotel din lume se află în India (revista Travel + Leisure)

Hotelul Oberoi Udaivilas din Udaipur (statul indian Rajasthan) a primit titlul de cel mai bun hotel din lume de la cititorii revistei americane Travel + Leisure., cu un scor aproape perfect: el a primit 99 de puncte din 100, relatează miercuri lefigaro.fr.

Situat în orașul antic Udaipur din regiunea indiană Rajasthan, complexul hotelier Oberoi Udaivilas i-a cucerit pe cititorii revistei menționate, care l-au plasat în fruntea celor mai bune 100 de hoteluri din lume în 2015. Întins pe circa 20 de hectare, hotelul se află la malul lacului Pichola — cunoscut, între altele, pentru Taj Lake Palace, clădirea plutitoare din mijlocul lui. Conceput pentru a sugera cele șapte lacuri din Udaipur legate între ele prin canale, complexul alcătuit din domuri și culoare apare ca un extraordinar labirint, cu amestecuri de lemn prețios, marmură și mătase. Unele camere au 55 de metri pătrați, apartamentele având și 250 de metri pătrați. Hotelul propune servicii de lux, excursii, un spa, croaziere pe lac, cine intime în aer liber sau cursuri de pictură la Școala de Artă din Mewar. Cazarea este cuprinsă între 340 și 10.000 de euro pe noapte pentru două persoane.

Locul al doilea al clasamentului este ocupat în acest an de hotelul Castello di Casole din inima Toscanei, mult mai discret decât învingătorul indian. Luxosul complex are un farmec aparte, în respectul tradiției italiene.

castellodicasole.com

Pe a treia treaptă a podiumului se află incredibilul Ashford Castle care ar fi putut servi de decor pentru 'Skyfall', cel mai recent film din seria James Bond. De altfel în acest hotel irlandez Pierce Brosnan, fostul agent 007, a făcut nunta în 2001.

ashfordcastle.com

În clasament apar în continuare hoteluri americane, turcești, sud-africane și chineze.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia