Cel mai înalt om din lume s-a întâlnit cu cel mai scund

Cel mai înalt om din lume s-a întâlnit cu cel mai scund

Cel mai înalt om din lume, turcul Sultan Kösen, de 2,51 metri, și cel mai scund, nepalezul Chandra Bahadur Dangi, care măsoară doar 54,6 centimetri, s-au întâlnit joi la Londra, la invitația cărții Guiness a recordurilor, scrie ziarul francez 'Le Figaro'.

Evenimentul a fost organizat cu ocazia celei de-a zecea ediții a "Zilei recordurilor" Guiness și a avut loc pe o peluză din centrul capitalei britanice, în apropiere de clădirea parlamentului, unde cei doi bărbați au luat ceaiul împreună. Fiecare a declarat că a așteptat cu curiozitate să-l cunoască pe celălalt.


'Sunt încântat să-l văd pe omul cel mai înalt din lume', a afirmat Chandra Bahadur Dangi, de 75 de ani, care purta haine tradiționale nepaleze. 

'Mă întrebam cât de înalt poate fi și până la ce nivel al piciorului meu va ajunge', a mărturisit turcul de 32 de ani, îmbrăcat cu un costum sobru și cu cravată roșie. El a recunoscut că are probleme de sănătate din cauza taliei sale, care îi afectează mai ales genunchii. 'Mă obosește să stau prea mult în picioare', a mai spus Sultan Kösen, . 

Creșterea veritigioasă a turcului a fost cauzată de o tumoare la hipotalamus.

A fost operat în 2010 și a luat medicamente pentru a controla nivelul hormonului de creștere. În 2012, a fost declarat vindecat, estimându-se că talia lui s-a stabilizat. Este obligat să utilizeze cârje la mers întrucât articulațiile sale nu sunt suficient de puternice.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro