Cel mai mare dovleac din lume cântărește 953,5 kg

Cel mai mare dovleac din lume cântărește 953,5 kg

Cel mai mare dovleac din lume a fost prezentat de un cultivator elvețian, Beni Meier. El cântărește nu mai puțin de 953,5 kg, record elvețian și mondial, relatează 20minutes.ch.

Este prima oară că recordul mondial nu este stabilit de un american, au anunțat duminică organizatorii concursului de la Jona (cantonul St. Gallen). Cultivatorul din Zurich își depășește astfel propriul record de acum o săptămână, când a prezentat un dovleac de 951 kg la campionatul de la Brandebourg (Germania).

Precedentul record mondial era deținut de un american, cu un dovleac de 911 kg.

Beni Meier nu este începător în meserie, prezentând primul dovleac monumental, de 208,4 kg (locul al nouălea), în 2006. Dovlecii cultivați și îngrijiți de el au început să crească tot mai mari: 308 kg în 2008 și 640 kg un an mai târziu. Anul trecut a prezentat chiar unul de 1.053,5 kg, descalificat însă pentru că avea o gaură.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…