Cele mai surprinzătoare clădiri futuriste din lume

Cele mai surprinzătoare clădiri futuriste din lume

Gardens by the Bay, Singapore / FOTO: Fotografii: www.abc.es

Câștigă curbele și, desigur, zgârie-norii. 'Niciodată nu am încetat să privim spre cer', scrie cotidianul spaniol ABC, care prezintă luni 11 clădiri futuriste dintre cele mai surprinzătoare.

Gardens by the Bay, Singapore

Grădinile din Golf, inaugurate în iunie 2012, constituie o atracție turistică pe care iubitorii naturii nu trebuie să o rateze. Se evidențiază arborii uriași, 18 exemplare cu înălțimea de circa 30 de metri. În spatele arborilor se vede clădirea Marina Bay Sands Hotel, cu o terasă spectaculoasă și renumita piscină 'infinity'.

Sheraton Huzhou Hot Spring Resort, China

Hotelul a fost inaugurat la sfârșitul lui 2013. Pare o potcoavă, cu două niveluri subterane. Este format din 'straturi' de etaje care creează un inel ce se ridică pe malul sudic al lacului Huzhou Taihu. Are ceva mai mult de o sută de metri înălțime și 116 metri lățime. Se află între Nanjing și Shanghai și a fost conceput de arhitectul Ma Yansong. Are 321 de camere repartizate pe 27 de etaje, spa, fântâni cu apă caldă și un port pentru iahturi. Oferă serviciile unui 'bar club', are un salon de dans și o mare varietate de restaurante și baruri.

Stadioanele Qatar '22

Este vorba despre stadioanele care se construiesc în Qatar pentru a găzdui Campionatul Mondial de Fotbal din 2022. Arhitecta Zaha Hadid a conceput Stadionul Al-Wakrah. Printre numeroasele noutăți se numără soluțiile pentru diminuarea căldurii deșertului până la temperaturi rezonabile, sub 28 de grade. Vezi mai multe aici .

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...