Cercetătorii japonezi au creat termometrul ultrafin care se lipește direct pe piele

Cercetătorii japonezi au creat termometrul ultrafin care se lipește direct pe piele

Cercetători niponi de la Universitatea din Tokyo au creat un termometru ultrafin de dimensiunea unui fir de păr ce poate fi aplicat direct pe piele și care va fi comercializat peste trei ani, relatează televiziunea națională NHK citată de EFE. Acest dispozitiv, care are grosimea unui sfert din cea a firului de păr uman, măsoară cu precizie o temperatură între 25 — 50 de grade C și înregistrează oscilații de până la 0,1 grade.

Directorul cercetării, Takao Someya, a explicat că termometrul ar putea fi aplicat și pe un plasture care odată lipit de piele poate monitoriza temperatura corpului uman.

"De exemplu, aplicat pe o rană sau postoperatoriu poate alerta în legătură cu o infecție sau detecta schimbări ale temperaturii în urma unei inflamații", a subliniat profesorul Someya ziarului Japan Times.

Grație acestui dispozitiv se va putea măsura foarte ușor și temperatura nou-născuților, a precizat cercetătorul care a subliniat că termometrul va putea fi comercializat de abia peste trei ani.

Potrivit lui, grafitul și polimerul acrilic semicristalin folosite la fabricarea acestui termometru sunt materiale ieftine și utilizate amplu în sectorul medical. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Un pat matrimonial mare în care o femeie se află peste un bărbat şi îi face sex oral, şi alţi trei tineri ca…

2 Așa o fi?

3 Așa o fi?

4 Răsturnare de situație în dosarul privind accidentul în care a fost implicat ministrul Lucian Bode. Una dintre…

5 Anchetă în R. Moldova, după ce în sacul diplomatic sigilat venit de la Moscova s-a găsit untură de bursuc