Charles Aznavour vrea ca persoanele persecutate în Orientul Mijlociu să se mute în Franţa

Charles Aznavour vrea ca persoanele persecutate în Orientul Mijlociu să se mute în Franţa

Cântăreţul de origine armeană Charles Aznavour a propus comunităţilor persecutate în Orientul Mijlociu să se mute în satele franţuzeşti abandonate, cu obligaţia de a le reconstrui şi de a le "readuce la viaţă", potrivit unui articol publicat miercuri în Le Figaro.

Charles Aznavour (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"În situaţia actuală, aceşti creştini, aceşti kurzi, aceşti yazidiţi, aceşti musulmani şi aceşti armeni trebuie, la fel ca mulţi alţii, să părăsească acea regiune cât mai repede posibil", a scris artistul, ambasador al Armeniei în Elveţia şi reprezentant permanent al Erevanului la ONU şi la UNESCO, evocând conflictele din Irak şi din Siria.

Charles Aznavour propune astfel încredinţarea satelor franceze "abandonate în prezent", pe care el le consideră "nişte fantome", acelor creştini, kurzi, yazidiţi, armeni, care vor avea "obligaţia de a le reconstrui, de a le readuce la viaţă, de a munci din nou pământurile lor, a căror fertilitate este dincolo de orice dubiu".

"Este nevoie doar de a cheltui anumite sume, relativ modeste, pentru a cumpăra materialul de care au nevoie pentru a începe să muncească. Asta e tot", a declarat Charles Aznavour.

"Franţa trebuie să încredinţeze acest proiect, cât mai repede posibil, şefului unei misiuni oficiale. Eu sunt dispus să susţin personal şi fizic, dacă este nevoie, o acţiune care se doreşte în mod cert apolitică", a adăugat cântăreţul.

Charles Aznavour, fiu al unui cuplu de imigranţi armeni, născut cu numele Charles Aznavourian, a venit pe lume pe 22 mai 1924, la Paris. Supranumit "Sinatra francez", Charles Aznavour a trebuit să lupte la începuturile carierei sale pentru a impune în mediul artistic talia, fizicul şi vocea lui atipice, înainte de a fi deveni celebru începând cu jumătatea anilor '50. Este unul dintre cei mai simpatizaţi şi mai longevivi cântăreţi francezi, a apărut în peste 60 de filme şi a compus peste 1.000 de cântece, din care aproximativ 150 în engleză, 100 în italiană, 70 în spaniolă şi 50 în germană.

Artistul francez a sărbătorit în primăvară împlinirea vârstei de 90 de ani printr-un concert pe care l-a susţinut la Berlin. Artistul a cântat în această vară la Frankfurt, Londra, Varşovia, Barcelona şi Roma şi va concerta în toamna acestui an la Los Angeles, Montréal, New York, Moscova, Geneva şi Anvers.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Zvon...

2 Vă era dor de o jigodie? Uite-o!

3 Așa o fi?

4 A ales bine Reghecampf! I se spune „Gură de Aur”!

5 Poza asta spune tot...