China: Accesul la Gmail a fost blocat

China: Accesul la Gmail a fost blocat

Autoritățile comuniste de la Beijing au blocat luni accesul la serviciul de poștă electronică Gmail, potrivit companiei Google și mai multor organizații internaționale de monitorizare a internetului, relatează DPA.

Divizia pentru monitorizarea internetului a concernului Google a indicat că începând de vineri s-a semnalat o scădere masivă a traficului pe Gmail în China, a doua zi acesta ajungând la zero.

Utilizatorii din Beijing au confirmat luni că Gmail nu a fost accesibil prin intermediul aplicațiilor terțe pe iPhone, iPad și echipamente ce folosesc sistemul Android. Gmail a putut fi accesat numai prin intermediul serviciilor VPN (Virtual Private Network).

Organizația pentru monitorizarea internetului Dyn a anunțat duminică faptul că autoritățile chineze au blocat și conexiunile la Gmail prin intermediul adreselor de protocol internet din Hong Kong.

China a blocat accesul la numeroase servicii ale Google înaintea aniversării, în luna iunie, a 25 de ani de la represiunea brutală a protestelor studențești din piața Tiananmen din Beijing.

Printre website-urile cenzurate în China se numără Youtube, cele ale rețelelor de socializare Facebook și Twitter și cele aparținând unor organizații media precum The New York Times și Bloomberg.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”