China propune săptămâna de lucru de doar patru zile și jumătate pentru a impulsiona turismul

China propune săptămâna de lucru de doar patru zile și jumătate pentru a impulsiona turismul

Guvernul de la Beijing a propus o reducere a programului de lucru pe perioada verii, astfel încât angajații să fie liberi vineri după-amiaza și să poată călători, impulsionând în acest fel industria turistică din această țară, transmite EFE marți, reluând o informație din ziarul 'China Daily'. Conform documentului, publicat de cotidianul menționat, executivul solicită firmelor să fie 'mai flexibile' și să diminueze programul de lucru atunci când condițiile permit acest lucru.

Recomandarea ca săptămâna de lucru să devină de patru zile și jumătate a fost imediat salutată de internauții din China, în numai câteva ore de la difuzarea știrii, peste 25 de milioane de persoane folosind pe rețeaua Weibo (echivalentul local al Twitterului) hashtag-urile create pe tema prelungirii weekendului.

Documentul conține și alte inițative având ca scop dezvoltarea turismului, precum construirea până în 2020 a zece porturi pentru vase de croazieră, a 57.000 de toalete publice și o creștere a numărului de ghizi în principalele zone turistice.

În China, concurența pentru ocuparea unui loc de muncă și pentru obținerea unei promovări profesionale este foarte mare, mai ales pentru persoanele calificate și, de aceea, doar jumătate dintre cei care beneficiază de concedii plătite fac uz de acest drept, potrivit datelor de la Ministerul Asigurărilor Sociale și pentru Resurse Umane de la Beijing. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Dizarmonic. Fals. Crud. Inadaptat / Un psiholog calcă pe cutume și-l „diagnostichează” pe Iohannis

3 Ea e madam Ciolacu. Poate cea mai de succes covrigăreasă din Buzău...

4 Jocuri de putere între taberele marionetelor din PSD

5 De citit...