Cine este ”Miss Hitler”? Îngrijorarea provocată de o competiţie din Rusia - FOTO

Cine este ”Miss Hitler”? Îngrijorarea provocată de o competiţie din Rusia - FOTO

Un concurs de frumuseţe pentru femei, cunoscut sub numele "Miss Hitler 2014" şi dedicat tinerelor adepte ale neonazismului, se desfăşoară pe internet, prin intermediul unei pagini de pe platforma de socializare rusă VKontakte, provocând îngrijorare printre internauţi.

Miss Hitler, concurs de frumuseţe pentru admiratoarele nazismului. Îngrijorarea provocată decompetiţia organizată online în Rusia

Pagina de pe platforma VKontakte pe care este organizat concursul are peste 7.000 de fani, competiţia fiind iniţiată de un grup de ruşi şi ucraineni care îl omagiază pe Hitler,  potrivit dailymail.co.uk .

Tinerele care urăsc evreii şi îl admiră pe Adolf Hitler sunt încurajate să îşi publice selfie-uri în care apar în ipostaze senzuale, alături de însemne sau simboluri nziste, pe această pagină de pe platforma online VKontakte, cunoscută drept versiunea rusă a reţelei de socializare Facebook.

Participanta care va primi cel mai mare număr de aprecieri (like-uri, n.r.) va fi desemnată câştigătoare a acestei bizare competiţii.

Concursul le impune tinerelor să publice o fotografie de tip selfie cu temă nazistă şi un scurt text în care să explice de ce "iubesc şi apreciază cel de-al Treilea Reich al lui Adolf Hitler", un regim responsabil pentru moartea a peste şase milioane de oameni.

Numele competiţiei online este "Miss Ostland", după denumirea acordată teritoriului ocupat de nazişti în Europa de Est, unde peste un milion de evrei au fost ucişi.

Premiul întâi în această competiţie constă într-o bijuterie din partea unei companii numite "Magic Workshop", care prezintă una dintre runele nordice (caractere grafice ale celor mai vechi alfabete germanice, n.r.) preferate de Heinrich Himmler, comandantul trupelor SS din Germania hitleristă.

Un pandantiv care combină clasica Cruce de Fier germană cu însemnele heraldice ale celui de-al Treilea Reich va fi oferit ca premiu pentru ocupanta locului al doilea în această competiţie.

Cel puţin 14 tinere din Rusia şi alte ţări din estul Europei s-au înscris până în prezent în concursul de pe pagina de pe platforma online Vkontakte, care a publicat şi o serie de reguli necesare participării.

Astfel, participantele la competiţie trebuie să fie femei naziste, care urăsc evreii. De asemenea, acestea trebuie să fie membre ale grupului "Hitler" de pe acea platformă de socializare online, să publice o fotografie sexy cu tematică nazistă, să îi convingă pe alţi nazişti să aprecieze imaginea respectivă şi să nu le jignească pe celelalte participante la concurs.

Una dintre concurente, Katia Shkredova, din oraşul Moghilău, Belarus, care a postat o imagine în care poartă o pălărie nazistă, a spus că îl "adoră" pe Hitler pentru că a fost dispus "să facă experienţe pe oameni", potrivit publicaţiei Vocativ.

La rândul său, Irina Nagrebetskaya, din Kiev, Ucraina, a scris sub fotografia sa: "Nu uitaţi! Adolf este numele lui, el este rasa eternă, el a primit viaţă eternă!".

Elena Bernatskaya, care locuieşte în Lviv, Ucraina, a publicat trei selfie-uri pe pagina dedicată lui Hitler, care au primit 81 de aprecieri în total.

O altă participantă la concurs, Alina Voroninalf, apare în imaginea postată online purtând un costum tradiţional ucrainean şi spune că este foarte interesată de revizionismul Holocaustului.

Ecaterina Matveeva, o concurentă din Sankt Petersburg, spune că "abordarea lui Adolf Hitler este genială şi adevărată, rasele sunt diferite nu numai prin înfăţişare, ci şi prin inteligenţă".

Această competiţie a declanşat furie pe platforma Twitter şi pe alte reţele de socializare online.

"Un concurs Miss Hitler este o amintire a antisemitismului, care este promovat pe internet la nivel mondial şi împotriva căruia trebuie să luptăm", a scris internautul Andrew Gross.

Un alt internaut şi-a exprimat la rândul său uimirea. "Se pare că există un concurs de frumuseţe Miss Hitler în Rusia. Ăştia trăiesc pe altă planetă acolo", a spus Michael John North.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria