CNA a amendat Kanal D cu 30.000 de lei, din cauza "micii ţiganiade" cu Leo de la Strehaia

CNA a amendat Kanal D cu 30.000 de lei, din cauza "micii ţiganiade" cu Leo de la Strehaia

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a amendat, joi, cu 30.000 de lei, televiziunea Kanal D pentru mai multe ediţii ale emisiunii "WOWBiz", care a fost difuzată în perioada martie - iulie şi în care au fost prezentate relaţiile amoroase ale cântăreţul de manele Leo de la Strehaia.

CNA a amendat Kanal D cu 30.000 de lei, din cauza "micii ţiganiade" cu Leo de la Strehaia

Membrii CNA au reluat, în şedinţa de joi, votul în cazul Kanal D, după ce în şedinţa din 28 iulie niciuna dintre propunerile făcute nu a întrunit numărul minim necesar de voturi (şase) pentru a putea fi aplicată.

Astfel, joi, membrii CNA au pornit votul de la ultima propunere făcută în acest caz de către membrul CNA Dorina Rusu, de amendare cu 30.000 de lei a Kanal D.

Sancţiunea a fost aplicată cu opt voturi "pentru" (Florin Gabrea, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Radu Herjeu, Dorina Rusu şi Răsvan Popescu), în timp ce Gabriel Tufeanu a votat "împotrivă".

Monica Gubernat, care nu a susţinut aplicarea amenzii de 30.000 de lei în şedinţa din 28 iulie, a spus că a votat joi "pentru" această sancţiune, întrucât a constatat că "mica ţiganiadă continuă" la emisiunea "WOWBiz" de la Kanal D.

"Şi reclamaţiile continuă", a spus vicepreşedintele CNA, Răsvan Popescu. El a făcut referire la faptul că, pe acest subiect, CNA a primit până în prezent aproape 200 de reclamaţii.

Sancţiunea a fost aplicată pentru încălcarea articolului 39, alineatul 2 din Legea audiovizualului, potrivit căruia "Difuzarea în serviciile de televiziune şi de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor se poate face numai dacă, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces condiţionat, se asigură faptul că minorii din zona de transmisie, în situaţii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective", şi a articolului 40, alineatul 3 din Codul audiovizualului, conform căruia "Moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă".

Pe de altă parte, Kanal D a transmis o adresă CNA, în care a invocat faptul că votul privind acest subiect nu putea fi reluat în şedinţa de joi.

Kanal D a invocat articolul 32 din Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al CNA, potrivit căruia "În cazul în care o decizie nu întruneşte numărul de voturi prevăzut de lege, Preşedintele de şedinţă cere reluarea de maximum trei ori a votului, iar în cazul în care tot nu vor fi obţinute cele şase voturi necesare pentru adoptarea unei decizii, votul se reia, pentru ultima oară, în şedinţa următoare".

Potrivit Kanal D, cazul s-a discutat iniţial în şedinţa din 28 iulie, când nu s-a întrunit numărul necesar de voturi pentru aplicarea vreunei sancţiunii, şi ar fi trebuit reluat în şedinţa din 1 septembrie. Aceasta a fost următoarea şedinţă după cea în care s-a discutat iniţial subiectul.

Însă, membrii CNA au considerat că jurisprudenţa a arătat că votul poate fi reluat într-o şedinţă ulterioară - în cazul de faţă cea de joi, 3 septembrie -, chiar dacă nu este consecutivă celei în care a fost discutat iniţial un caz.

Pe de altă parte, cântăreţul de manele Leo de la Strehaia a fost prezent, pe 23 iulie, în premieră, în faţa membrilor Consiliului Naţional al Audiovizualului, cărora le-a cerut scuze pentru limbajul şi reacţiile pe care le-au avut membrii familiei sale, fosta soţie şi iubitele lui în emisiunea "WOWBiz" de la Kanal D.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep, prima veste bună după o lungă perioadă: Situația paradoxală cu care se confruntă

2 VIDEO Lucrurile iau o turnură surprinzătoare în Rusia! Primii militari ruși luați prizonieri de gherila anti-Putin

3 Cum a devenit Austria fortăreața Rusiei în Europa / Amănunte greu de digerat despre o țară care s-a opus intrării României în Schengen

4 Contraofensiva a început cu stângul? Ucraina ar fi atacat cu șase batalioane mecanizate și două batalioane de tancuri în sudul Donețkului / Rusia susțin…

5 Mihai Tudose, în centrul unui scandal de hărțuire sexuală