CNA: Proprietarii Look TV şi Look Plus, care difuzează Liga 1, lansează serviciul video la cerere Koolnet

CNA: Proprietarii Look TV şi Look Plus, care difuzează Liga 1, lansează serviciul video la cerere Koolnet

Koolnet Zone SRL, din al cărei acţionariat fac parte societăţile ce deţin televiziunile Look TV şi Look Plus, care difuzează Liga 1, a notificat CNA că lansează un serviciu video la cerere, Koolnet, care va funcţiona ca o platformă online pe care vor fi difuzate şi meciuri din Campionatul României.

CNA: Proprietarii Look TV şi Look Plus, care difuzează Liga 1, lansează serviciul video la cerere Koolnet

Societatea Koolnet Zone SRL a anunţat că serviciul video la cerere se difuzează în România şi în state din Uniunea Europeană, având o secţiune liberă şi una restricţionată.

Potrivit documentelor depuse la CNA, platforma Koolnet (koolnet.ro) pune la dispoziţia utilizatorilor servicii media audiovizuale live (emisiunile Look TV şi Look Plus) şi la cerere (Liga I de Fotbal şi Cupa Ligii).

Asociaţii Koolnet Zone SRL sunt SC NCN Studio TV SA - 45%, Transilvania Look SA - 45% şi Anamaria Feher - 10%.

Societatea NCN Studio TV SA deţine licenţa audiovizuală a televiziunii Look Plus, în timp ce societatea Transilvania Look SA deţine licenţa televiziunii Look TV.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, pe 4 martie, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionistă de Fotbal va încasa anual de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon în cei cinci ani.

Televiziunile generaliste Look TV şi Transilvania Live (care ulterior s-a transformat în Look Plus, n.r.) au anunţat, pe 2 aprilie, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, că au încheiat un memorandum de înţelegere cu Intel Sky Broadcast Ltd. privind difuzarea în direct a meciurilor de fotbal din campionatul Liga I şi Cupa Ligii.

Până în prezent, compania UPC şi platforma sa de satelit, Focus Sat, dar şi compania Romtelecom şi reţeaua iNES IPTV (care transmite televiziuni prin internet) au anunţat că au semnat acorduri de distribuţie cu Intel Sky Broadcast Ltd. pentru transmisia celor două televiziuni Look TV şi Look Plus.

Totodată, Look TV şi Look Plus au anunţat, într-un comunicat remis MEDIAFAX pe 14 iulie, că au încheiat "un număr semnificativ de contracte de retransmisie cu distribuitori de servicii de programe audiovizuale".

Pe 29 mai, compania de telecomunicaţii RCS&RDS a anunţat, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că a depus plângere la Consiliul Concurenţei împotriva Ligii Profesioniste de Fotbal, întrucât "vânzarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1 s-a făcut cu încălcarea legislaţiei concurenţei".

Totodată, RCS&RDS a scos, pe 30 iunie, din grilele sale de cablu analogic şi digital televiziunile Look TV şi Transilvania Live, la nivelul întregii ţări, inclusiv în Bucureşti, întrucât aceste televiziuni au decis să renunţe de la 1 iulie la regimul "must carry", după cum au declarat la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, surse din media. Look TV şi Transilvania Live nu erau retransmise şi pe platforma de satelit Digi a RCS&RDS.

Pe de altă parte, pe 30 iulie, Consiliul Concurenţei a anunţat, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că a declanşat o investigaţie asupra modului în care Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a vândut drepturile de televizare ale meciurilor din cadrul competiţiei Liga I.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...