CNA va analiza anul viitor documentele privind preluarea de către RCS&RDS a radiourilor CME

CNA va analiza anul viitor documentele privind preluarea de către RCS&RDS a radiourilor CME

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) va analiza, anul viitor, documentele privind preluarea de către RCS&RDS a posturilor de radio deţinute de Central European Media Enterprises (CME) în România, respectiv Pro FM, Info Pro, Pro Clasic, Music FM şi Dance FM.

Licenţele Pro FM, Info Pro şi Pro Clasic sunt deţinute de CME prin intermediul societăţii Pro TV SA. Totodată, licenţele Music FM şi Dance FM sunt deţinute de societatea Campus Radio SRL, ai cărei asociaţi sunt Pro TV SA - 20% şi Marius Dobre (80%).

Preluarea acestor licenţe de RCS&RDS nu poate avea loc în lipsa acordului CNA, existând chiar şi posibilitatea ca membrii Consiliului să nu accepte cedarea respectivelor licenţe, în conformitate cu legislaţia audiovizualului.

Contactată de agenţia MEDIAFAX, Laura Georgescu, preşedintele CNA, a declarat că la sediul Consiliului s-a primit, marţi, o serie de documente în acest sens, precizând însă că documentaţia nu este completă, potrivit legislaţiei audiovizualului.

Astfel, Pro TV SA, deţinătorul licenţelor Pro FM, Info Pro şi Pro Clasic, a informat CNA că intenţionează să cedeze RCS&RDS divizia operaţională de radio, grupul radio Pro FM, care este compus din trei posturi de radio, difuzate local şi/ sau naţional, respectiv Pro FM - cu 29 de staţii locale, Info Pro - reţea naţională cu 38 de staţii locale şi Pro Clasic - care emite doar pe satelit. În plus, şi Pro FM şi Info Pro au licenţe de difuzare prin satelit.

La rândul său, societatea Campus Radio SRL, deţinătoare a licenţelor Music FM Bucureşti, Cluj şi Târgu-Mureş şi Dance FM Bucureşti, a adus la cunoştinţa CNA intenţia de a modifica acţionariatul, precizând că va solicita acordul prealabil al Consiliului pentru efectuarea acestei operaţiuni.

În prezent, asociaţii Campus Radio SRL sunt Pro TV SA (20%) şi Marius Dobre (80%). Acţionariatul ar urma să se modifice în sensul intrării în companie a RCS&RDS, cu 90% din acţiuni, şi a Integrasoft SRL (asociat unic RCS&RDS) - 10%.

Laura Georgescu, preşedintele CNA, a precizat că documentele depuse vor fi analizate de membrii Consiliului într-una dintre şedinţe următoare.

CNA se va reuni din nou în şedinţă publică cel mai probabil la începutul anului viitor, după sărbătorile de iarnă, însă Consiliul are multe subiecte restante. Astfel, este de aşteptat ca documentele privind transferul radiourilor de la CME către RCS&RDS să nu se afle pe ordinea de zi a primelor şedinţe ale CNA de anul viitor.

Cedarea tuturor acestor licenţelor de radio către RCS&RDS este echivalentă cu ieşirea CME de pe piaţa de radio din România.

RCS&RDS plănuieşte să se lanseze pe piaţa de radio din România încă din 2013. Intenţia RCS&RDS vizează atât lansarea unei reţele de radio generaliste, intitulate Digi FM, cât şi a unei reţele de radio cu profil tematic-sportiv, cu denumirea Digi Sport FM, după cum a relatat agenţia MEDIAFAX în octobrie 2013.

Însă, la un concurs organizat de Consiliul Naţional al Audiovizualului la sfârşitul anului trecut, RCS&RDS a câştigat doar trei frecvenţe de radio - în Sibiu, Sighişoara şi Reşiţa - pentru a lansa postul generalist Digi FM.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Fotografii cu Prodanca goală și cu mâna la „fofo” scăpate pe internet

3 VIDEO Priviți ce palat și-a cumpărat fugarul Rizea la Chișinău!

4 „Am decis să încercăm din nou”

5 „Dacă erai fata mea îți spuneam să îți mai pui o bluză pe tine”