Colecționara libaneză Mouna Ayoub și-a pus în vânzare garderoba haute couture

Colecționara libaneză Mouna Ayoub și-a pus în vânzare garderoba haute couture

Cele aproximativ 3.000 de articole vestimentare scoase la licitație de colecționara libaneză Mouna Ayoub s-au vândut în total cu peste 1,13 de milioane de euro, dublu față de estimarea inițială, a informat casa de licitație citată joi de AFP.

Rochii Chanel, Dior, Galliano, genți Vuitton și Hermes, circa 40 de articole haute couture și sute de articole pręt-a-porter, de la pantofi și până la accesorii, achiziționate de bogata femeie de afaceri din 1985, au fost vândute în cadrul a 30 de ore de licitație.

Ofertele cele mai mari au fost făcute pentru cele cinci poșete Hermes realizate special pentru ea de casa de modă, precum modelul Birkin din piele de crocodil de Nil de culoarea grej, adjudecat pentru 43.120 de euro.

Un taior de vară Chanel din 1994, din tweed alb și bej, s-a vândut cu  9.016 de euro iar o geantă Jumbo din catifea neagră — estimată inițial la 600 și 800 de euro — a fost achiziționată cu 7.728 de euro. Piesele, care retrasează 30 de ani de modă, au fost expuse timp de o săptămână cu prilejul organizării defilării de modă Fashion Week de la Paris.

Mouna Ayoub va aloca 100.000 de euro Muzeului de Artă decorativă de la Paris pentru a finanța o expoziție dedicată modei și o sumă similară fundației Cinéfondation, care susține tinerele talente din cinematografie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante