Cornelia Catanga a urcat pe scenă şi a întrerupt concertul saxofonistului Kenny Garrett din Capitală

Cornelia Catanga a urcat pe scenă şi a întrerupt concertul saxofonistului Kenny Garrett din Capitală

Interpreta de muzică de petrecere Cornelia Catanga a urcat pe scenă şi a întrerupt pentru câteva momente concertul susţinut, joi seară, la Sala Radio din Bucureşti, de cvintetul condus de cântăreţul american de jazz Kenny Garrett, câştigător al unui premiu Grammy.

Cornelia Catanga a urcat pe scenă şi a întrerupt concertul saxofonistului Kenny Garrett din Capitală (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

După aproximativ 25 de minute de la începerea concertului, Cornelia Catanga a urcat pe scenă încercând să ofere flori muzicienilor americani, deşi piesa pe care o interpretau în acel moment nu se încheiase.

Aceştia au refuzat florile, dar cântăreaţa de muzică lăutărească a început să arunce cu petale de trandafiri peste pianistul Vernell Brown şi basistul Corcoran Holt. Vizibil deranjat de incident, saxofonistul Kenny Garrett s-a oprit şi a rugat-o să părăsească scena, dar aceasta a continuat să se plimbe prin spatele muzicienilor oprindu-se în cele din urmă lângă pian.

După aproximativ două minute, în condiţiile în care în sală nu era prezent niciun reprezentant al forţelor de securitate, câştigătorul premiului Grammy a lăsat saxofonul pe podea şi a condus-o personal pe Cornelia Catanga în afara scenei.

La finalul unui concert extraordinar de aproximativ o oră şi jumătate, care a ridicat publicul în picioare, solista de muzică lăutărească a urcat însă din nou pe scenă. Cu un buchet de trandafiri albi şi roşii, ea s-a îndreptat către Kenny Garrett care a refuzat-o politicos încă o dată. Cornelia Catanga a reuşit totuşi să îl sărute pe obraz. "Toată viaţa mi-am dorit să mă pup cu fraţii mei de culoare. Poate nu îi plac florile", a spus Catanga la microfonul sălii, în ciuda eforturilor amfitrionului evenimentului de a evita acest lucru.

Cornelia Catanga şi soţul ei, interpretul de romanţe Aurel Pădureanu, s-au aflat la concertul de joi seară pentru a-l susţine pe fiul lor, Alex Pădureanu, aflat la începutul carierei în jazz. Deşi pe afişul concertului nu era anunţat, acesta a cântat câteva piese de jazz la pian în deschiderea concertului susţinut de cvintetul american.

La sfârşitul evenimentului, Alex Pădureanu a urcat pe scenă fără să fie invitat şi a salutat publicul împreună cu cei cinci muzicieni americani, vizibili jenaţi de situaţie. În acest timp, un fotoreporter angajat special i-a făcut lui Alex Pădureanu şi mamei sale fotografii cu trupa condusă de Kenny Garrett.

Cvintetul, compus din saxofonistul Kenny Garrett, pianistul Vernell Brown, basistul Corcoran Holt, bateristul McClenty Hunter şi percuţionistul Ruby Bird, a concertat, joi seară, la Sala Radio din Bucureşti.

Acesta a fost al treilea eveniment organizat în România pentru promovarea albumului "Pushing the World Away", după cele de la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca (pe 11 mai) şi Casa Studenţilor din Timişoara (12 mai).

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Zvon...

3 De citit! / Este posibil, oare, așa ceva în inima României?

4 Așa o fi?

5 Băăă...