Cosmote îşi extinde acoperirea 4G

Cosmote îşi extinde acoperirea 4G

Alături de Capitală, tehnologia de generaţia a 4-a acoperă în prezent Bacău, Botoşani, Brăila, Predeal, Buzău, Cluj-Napoca, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Bragadiru, Jilava, Otopeni, Baia Mare, Piatra Neamţ, Buşteni, Ploieşti, Sinaia, Satu Mare şi Suceava. Noul spectru permite viteze de descărcare de până la 150 Mbps şi viteze de încărcare de până la 50 Mbps. Capacitatea reţelei pentru 300 Mbps este testată în prezent de Cosmote, fiind un pas firesc în demersul companiei de a câştiga cursa pentru viteza pe Internet.

În paralel cu investiţiile în reţeaua 4G realizate de Cosmote, Romtelecom asigură o acoperire masivă cu tehnologii bazate pe fibră, furnizând conexiuni cu viteze de până la 1 Gbps pentru cei mai exigenţi clienţi şi livrând servicii complete fix-mobil.

„Cosmote a fost primul operator care a demonstrat viteza de 150 Mbps în aprilie 2013. Vorbind deja de viteze de descărcare de 300 Mbps, asistăm la o nouă dovadă a ritmului uimitor al evoluţiei tehnologice. Noul spectru ne oferă posibilitatea de a aduce servicii de comunicaţii bazate pe tehnologii avansate cu scopul de a îndeplini toate exigenţele clienţilor. Până la finalul anului, plănuim să dublăm acoperirea 4G din prezent şi, până în 2015, vom intensifica şi mai mult investiţiile noastre, bazându-ne pe creşterea cererilor consumatorilor şi a ratei de penetrare a smartphone-urilor, acoperind cu 4G/4G+ 100% din zonele urbane relevante. Cosmote îşi uneşte forţele cu Romtelecom investind mai mult de 170 milioane de euro, din care cea mai mare parte va fi alocată pentru optimizarea reţelei, ca parte a strategiei de a livra servicii inovative, de încredere şi complete”, a declarat Bob Konstantinidis, Director Executiv Operaţiuni şi Tehnologie, Romtelecom şi Cosmote România.

Toţi clienţii noi şi existenţi, care au un SIM şi un echipament compatibile, se pot bucura de vitezele 4G în zonele acoperite dacă aleg un abonament COSMOTE Free L sau COSMOTE Free XL. Clienţii existenţi, care au deja alt plan tarifar din portofoliul COSMOTE Free cu un preţ lunar mai mare de 8,8 euro (TVA inclus), pot opta pentru extraopţiunea Connect Extension+ pentru doar 5 euro/lună (TVA inclus).

Terminalele 4G disponibile în portofoliul de smartphone-uri al Cosmote România sunt BlackBerry Z10 (999 RON, TVA inclus), HTC One 32GB (849 RON, TVA inclus), HTC One Mini (579 RON, TVA inclus), iPhone 5 16GB (1.599 RON, TVA inclus), iPhone 5C 16GB (1.499 RON, TVA inclus), iPhone 5S 16GB (1.999 RON, TVA inclus), LG G2 (799 RON, TVA inclus), Nokia Lumia 625 (1 RON, TVA inclus), Samsung Galaxy Note 3 (1.858 RON, TVA inclus), Samsung Galaxy S3 i9305 (919 RON, TVA inclus), Samsung Galaxy S4 i9505 (1.099 RON, TVA inclus), Samsung Galaxy S4 mini i9195 (699 RON, TVA inclus), oricare dintre aceste terminale împreună cu un abonament Cosmote Free L (31 euro/lună, TVA inclus) cu un contract încheiat pe 24 de luni. De asemenea, clienţii de date ai COSMOTE România se pot bucura de această experienţă prin utilizarea tabletei Samsung Galaxy Note 10.1 N8020 (1.439 RON, TVA inclus), respectiv a modemurilor Connect E3276 (99 lei, TVA inclus) şi Connect MF823 (99 lei, TVA inclus), oricare dintre aceste terminale fiind disponibile împreună cu abonamentul Connect Unlimited+ 30 (30,01 euro/lună, TVA inclus) cu un contract semnat pe 24 de luni.

Clienţii Cosmote România au la dispoziţie, de asemenea, reţeaua de date 3G de înaltă calitate, cu viteze de descărcare de până la 43,2 Mbps pentru Internetul mobil în 267 de oraşe şi peste 4.870 de localităţi din România, acoperind aproximativ 72% din populaţie şi viteze de până la 21,6 Mbps prin tehnologia HSPA+ în restul ţării. În total, serviciile 3G acoperă aproximativ 80% din populaţia României.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Totul a fost o minciună” / Consilier OMS apropiat de Biden susţine brusc ideea că virusul provine din laborator

2 Liderul unui temut clan de lângă București, asasinat în SUA. A fost executat de mafia românească pentru 200.00…

3 Palatul Regal şi Cazinoul din Mamaia, pierdute definitiv printr-o sentinţă revoltătoare care-i uşurează viaţa …

4 Balamuc la vârful Poliției Române? / Gavriș fusese numit vineri seară, chiar în timp ce era la Hanul lui Manuc, …

5 Liberalizarea pieței energiei / Care este diferența între prețul din serviciul universal și cea mai mică ofert…