Costumele personajelor celebre de la Hollywood reunite într-o expoziție de excepție la Los Angeles

Costumele personajelor celebre de la Hollywood reunite într-o expoziție de excepție la Los Angeles

Costumele supereroilor sau personajelor celebre din lumea filmului hollywoodian se află expuse începând de joi într-o expoziție la Los Angeles până în martie 2015, într-un muzeu ad-hoc al costumelor, scrie agenția France Presse.

Indiana Jones, Superman, Charlie Chaplin, Vrăjitorul din OZ sau Django sunt câteva dintre personajele ale căror costume pot fi văzute în cadrul acestei expoziții, care reunește peste 150 de piese.

Expoziția, organizată de 'Victoria and Albert Museum' din Londra și 'Academy of Motion Pictures Arts and Science', a fost inaugurată în 2012 la 'Victoria and Albert Museum' din Londra, însă de această dată au fost expuse patruzeci de noi costume ale unor personaje de film, printre care cele din 'Django Unchaged', 'The Great Gatsby', 'The Hunger Games' sau 'Dallas Buyers Club'.


Turul de vizitare este organizat tematic: regi și regine, unde sunt expuse costume ale unor personaje precum Elisabeta sau Maria Antoaneta, supereroi printre care întâlnim costumele din 'Captain America', 'Star Wars' sau 'Superman' și de asemenea costume elegante precum cele purtate de Julia Roberts în 'Pretty Woman', de Nicole Kidman în 'Moulin Rouge' sau faimoasa rochie a lui Marilyn Monroe din 'The Seven Year Itch'.

Personajul James Bourne, interpretat de Matt Damon în seria de filme dedicate spionajului, este reprezentat printr-o vestimentație neagră pentru a ajuta personajul 'să treacă neobservat într-un mediu ostil'.

Dintre filmele ale căror costume au fost expuse, 61 au obținut un Oscar, iar 22 de pelicule au obținut Oscarul pentru costume.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA