Cotidianul american USA Today va desfiinţa aproximativ 70 de locuri de muncă

Cotidianul american USA Today va desfiinţa aproximativ 70 de locuri de muncă

Cotidianul american USA Today a anunţat, joi, că va desfiinţa între 60 şi 70 de locuri de muncă, în cadrul unui proces de restructurare necesar din cauza scăderii vânzărilor ediţiei sale în print şi a veniturilor din publicitare.

Cotidianul american USA Today va desfiinţa aproximativ 70 de locuri de muncă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dintre locurile de muncă desfiinţate, jumătate vor viza jurnalişti, respectiv în jur de 8% din întreaga redacţie, potrivit cotidianului.

Celelalte locuri de muncă restructurate vor viza diferite secţii ale cotidianului american, inclusiv operaţiunile de business.

Ştirea privind reducerile de personal la acest cotidian deţinut de compania Gannett vine în contextul intenţiei privind scindarea operaţiunilor acestui grup, într-o entitate de televiziune şi digitală, iar alta de presă scrisă. Acest proces este programat pentru anul viitor.

Divizia de presă scrisă, care îşi va desfăşura activitatea sub denumirea Gannett, va continua să deţină USA Today şi alte 81 de cotidiane, dar şi 200 de săptămânale şi reviste.

USA Today este unul dintre cele mai importante ziare din SUA, cu un tiraj de aproximativ 1,8 de milioane de exemplare, în timp ce peste 1,4 milioane de persoane lecturează zilnic conţinutul publicat pe site-ul cotidianului.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 ULTIMA ORĂ Un general american anunță că Rusia ia în considerare capitularea în războiul împotriva Ucrainei

3 Aviația tactică a Rusiei a dispărut din Ucraina. De ce oare?

4 CTP / „Juriul de la Chișinău a acordat zero puncte României. Ce ziceți de asta?”

5 Notă internă strict secretă a FSB: Agenții ruși „cred că Putin este bolnav în faza terminală”