Cum ajută mersul la cumpărături dezvoltarea copiilor

Cum ajută mersul la cumpărături dezvoltarea copiilor

Interacţiunea dintre copil şi părinte în timpul cumpărăturilor îi îmbunătăţeşte copilului abilităţile sociale şi îl face mai fericit.

Conform unui studiu întocmit de universităţile Oxford şi Open, mersul la cumpărături este la fel de bun pentru copii precum pictura şi este mult mai eficient în ceea ce priveşte dezvoltarea abilităţilor sociale decât timpul petrecut în faţa televizorului sau citind.

Autorii studiului au ajuns la aceste concluzii după ce au studiat rezultatele unui chestionar economic din Germania, care a cercetat rutina şi obiceiurile zilnice a 800 de părinţi care au copii cu vârste cuprinse între 2 şi 3 ani. Acest studiu a evidenţiat nivele ridicate de fericire în cazul copiilor care au luat parte la activităţi de artă, meşteşug şi cumpărături.

FOTO Daily Mal

Cercetătorii, profesorul Paul Anand şi doctorul Laurence Roope, au adăugat că mersul la cumpărături poate fi benefic şi datorită schimbărilor de decor (din magazin în magazin), care îi îmbunătăţeşte copilului abilităţile sociale, stimulându-l vizual într-o mai mare măsură decât activităţile sociale sedentare şi contribuind şi la dezvoltarea locomotorie.

În prezent, cercetătorii încearcă să demonstreze dacă această teorie este valabilă şi în cazul copiilor cu vârste mai mari.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro