Cum ajută mersul la cumpărături dezvoltarea copiilor

Cum ajută mersul la cumpărături dezvoltarea copiilor

Interacţiunea dintre copil şi părinte în timpul cumpărăturilor îi îmbunătăţeşte copilului abilităţile sociale şi îl face mai fericit.

 

Conform unui studiu întocmit de universităţile Oxford şi Open, mersul la cumpărături este la fel de bun pentru copii precum pictura şi este mult mai eficient în ceea ce priveşte dezvoltarea abilităţilor sociale decât timpul petrecut în faţa televizorului sau citind.

 

Autorii studiului au ajuns la aceste concluzii după ce au studiat rezultatele unui chestionar economic din Germania, care a cercetat rutina şi obiceiurile zilnice a 800 de părinţi care au copii cu vârste cuprinse între 2 şi 3 ani. Acest studiu a evidenţiat nivele ridicate de fericire în cazul copiilor care au luat parte la activităţi de artă, meşteşug şi cumpărături.

FOTO Daily Mal
 

Cercetătorii, profesorul Paul Anand şi doctorul Laurence Roope, au adăugat că mersul la cumpărături poate fi benefic şi datorită schimbărilor de decor (din magazin în magazin), care îi îmbunătăţeşte copilului abilităţile sociale, stimulându-l vizual într-o mai mare măsură decât activităţile sociale sedentare şi contribuind şi la dezvoltarea locomotorie.  

În prezent, cercetătorii încearcă să demonstreze dacă această teorie este valabilă şi în cazul copiilor cu vârste mai mari. 

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Beatrice Mahler, primul medic care recunoaște oficial adevărul: Sunt 20.000 de cazuri pe zi, de 4 ori ma…

2 VIDEO Scursura TV / Dana Budeanu mai avea puțin și-l masturba live pe Ciutacu, de „indignare”

3 VIDEO Cum începi tu, Orbane, să-ți arăți adevăratul caracter de șobolan... / Paula Herlo de la ProTV l-a dat în …

4 Târfe și cocaină în Justiție? Există o listă cu procurori care se droghează?

5 Corectă întrebare pune Liviu Avram după scandalul regizat de directorul PSD de la Foișor