Cum funcţionează aplicaţia de mobil care permite angajarea unui bătăuş pentru a ataca pe cineva

O aplicaţie pentru telefoane mobile inteligente, care permite achiziţionarea serviciilor unui bătăuş pentru a ataca persoane ales de utilizator, a fost descărcată de 40.000 de ori.

O aplicaţie de mobil care permite angajarea unui bătăuş pentru a ataca pe cineva, descărcată de zeci de mii de ori (Imagine: Hepta)

Potrivit independent.co.uk, utilizatorii publicau anunţuri prin care solicitau serviciile unor bătăuşi, în mare parte foşti soldaţi, gangsteri, escroci şi antrenori de fitness, iar preţul varia în funcţie de cât de tare cereau să fie bătută victima.

Un reporter din oraşul Kunming, capitala provinciei chineze Yunnan, a publicat un anunţ fals prin intermediul aplicaţiei, iar după puţin timp a primit numărul de telefon al unui bătăuş din Shanghai.

Bătăuşul a promis că va bate pe oricine i se cere şi dorea să fie plătit în funcţie de cât de grave urmau să fie rănile, la cererea reporterului. Preţul varia între 200 şi 500 de yuani, echivalentul a între 32 şi 80 de dolari americani.

În cele din urmă aplicaţia a fost ştearsă din magazinul online dedicat, dar potrivit Qihoo 360, o companie care activează în domeniul securităţii online, a fost descărcată de 40.000 de ori.

Compania care a realizat aplicaţia, Changsha Zhang Kong Information Technology Limited, a insistat că scopul programului respectiv nu a fost niciodată utilizarea pentru activităţi ilegale şi a cerut personalului său să îndepărteze orice cerere referitoare la angajarea de bătăuşi sau alte activităţi ilegale.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 HARTĂ INTERACTIVĂ Rezultate alegeri prezidențiale 2019 - Turul 1. Vezi cât a obținut fiecare candidat și în ce…

2 ALERTĂ Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte! „Dăncilă să se pregătească pentru un dialog cu procurorii, din c…

3 Pentru cunoscători / Tentativa lui Macron și a serviciilor secrete franceze de a face jocuri murdare în România …

4 Gata, „revoluția anti-clica PSD” a lui Orban s-a terminat! Reforma administrației, promisă „rapid”, se amână „…

5 Primul semnal din USR. Cosette Chichirău, contracandidata lui Barna la alegerile interne: „Nu știu ce va face …

recomandări

Te ia DNA: Florin Lungoci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios