Cum funcţionează aplicaţia de mobil care permite angajarea unui bătăuş pentru a ataca pe cineva

Cum funcţionează aplicaţia de mobil care permite angajarea unui bătăuş pentru a ataca pe cineva

O aplicaţie pentru telefoane mobile inteligente, care permite achiziţionarea serviciilor unui bătăuş pentru a ataca persoane ales de utilizator, a fost descărcată de 40.000 de ori.

O aplicaţie de mobil care permite angajarea unui bătăuş pentru a ataca pe cineva, descărcată de zeci de mii de ori (Imagine: Hepta)

Potrivit independent.co.uk, utilizatorii publicau anunţuri prin care solicitau serviciile unor bătăuşi, în mare parte foşti soldaţi, gangsteri, escroci şi antrenori de fitness, iar preţul varia în funcţie de cât de tare cereau să fie bătută victima.

Un reporter din oraşul Kunming, capitala provinciei chineze Yunnan, a publicat un anunţ fals prin intermediul aplicaţiei, iar după puţin timp a primit numărul de telefon al unui bătăuş din Shanghai.

Bătăuşul a promis că va bate pe oricine i se cere şi dorea să fie plătit în funcţie de cât de grave urmau să fie rănile, la cererea reporterului. Preţul varia între 200 şi 500 de yuani, echivalentul a între 32 şi 80 de dolari americani.

În cele din urmă aplicaţia a fost ştearsă din magazinul online dedicat, dar potrivit Qihoo 360, o companie care activează în domeniul securităţii online, a fost descărcată de 40.000 de ori.

Compania care a realizat aplicaţia, Changsha Zhang Kong Information Technology Limited, a insistat că scopul programului respectiv nu a fost niciodată utilizarea pentru activităţi ilegale şi a cerut personalului său să îndepărteze orice cerere referitoare la angajarea de bătăuşi sau alte activităţi ilegale.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful Armatei Ucrainei se dă cocoș: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde

2 Două femei, una frumoasă, una...

3 Un colier uman?

4 Oligarhii ruși au pierdut 7 miliarde de dolari într-o singură zi!

5 Așa o fi?