Cum poate Google să-ţi arate dacă eşti sau nu faimos

Cum poate Google să-ţi arate dacă eşti sau nu faimos

Stewart Baker de la „Steptoe Cyberblog” arată că în prezent Google încă poate să-ţi arate cel puţin dacă eşti sau un individ considerat persoană publică.

Cu toate acestea, pentru că Google doreşte să dea dovadă de transparenţă, puteţi observa următorul mesaj în momentul în care căutaţi pe net date despre o anumită persoană (particulară). Situaţia este diferită în ceea ce priveşte unei posibile căutări a unei persoane publice, unde motorul de căutare nu va elimina rezultatele pentru acest tip de persoane.

Şi reprezentanţii Google precizează: „Cele mai multe căutări de nume sunt ale unor oameni celebri, iar îndepărtarea anumitor aspecte din viaţa acestora are loc foarte rar, ca urmare a implicării unei persoane simple”.

„Business Insider” lansează o provocare celor care vor să vadă dacă sunt sau nu faimoşi şi să încerce să-şi caute numele pe un site cum este google.co.uk. În cazul în care apare mesajul care specifică îndepărtarea posibilelor rezultate, înseamnă că nu eşti. 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina