Dan Diaconescu, OTV, scurtă istorie a prostiei poporului român în direct

Dan Diaconescu, OTV, scurtă istorie a prostiei poporului român în direct

 OTV a fost televiziunea care l-a făcut mare pe Dan Diaconescu, dar care, până la urmă, l-a făcut să ajungă la închisoare. Postul înfiinţat de ziaristul din Caracal a emis vreme de 11 ani şi a fost învinovăţit că a deschis calea tabloidizării televiziunilor şi chiar a degradării societăţii.

OTV a început să emită în anul 2000, când Dan Diaconescu a închiriat un apartament în Piaţa Romană, şi-a încropit un studio şi a început să facă emisiuni interminabile în care nu s-a mai ţinut cont de nicio regulă. Diaconescu a hotărât, cu de la sine putere, că pe televizor totul este permis, de la mortul focalizat în sicriu şi crimele transformate în telenovele până la bătăi în direct şi escrocarea prin diverse metode a telespectatorilor. Şi totuşi, mulţi români au urmărit acest gen de televiziune.

Unii pentru că se regăseau în ea, unii ca să se amuze, alţii ca să-şi alimenteze indignarea.

OTV a fost închisă definitiv în 2013 după o decizie a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA). Între 2002 şi 2004 postul avusese emisia suspendată, tot în urma unei decizii a CNA. Nici nu ştiţi ce-aţi pierdut.

Vă prezentăm mai jos o scurtă istorie a abjecţiei.

Sunt momentele de glorie ale OTV. În ultimul deceniu, televiziunea lui Dan Diaconescu a fost ironizată, blamată, suspendată, dar a sfârşit prin a fi copiată de multe alte televiziuni şi votată, sub masca unui partid politic, de milioane de români. Dacă nici nu ştiţi ce-aţi pierdut, vă spunem noi. Cam asta a fost...

- La începutul anilor 2000, OTV a difuzat un reality-show cum nu s-a mai văzut. Un cameraman mergea prin autobuze alături de controlorii RATB şi filma gâlceava inerentă care se isca între blatişti şi controlori.

- În 2004, OTV a făcut reconstituirea sinuciderii omului de afaceri Mihai Erbaşu. Oamenii lui Dan Diaconescu au găsit un manechin din plastic pe care l-au aruncat de mai multe ori de la etajul unei vile într-o piscină goală. Se încerca acreditarea ideii că Erbaşu nu avea cum să cadă în cap în piscină.

- În 2007, OTV şi Stelian Ogică au invitat telespectatorii să cotizeze cu câte 100 de euro pentru a completa un bilet comun la o extragere Loto 6 din 49. Ogică susţinea că dacă se strâng 138.000 de euro, probabilitatea de câştig este uriaşă. Banii s-au strâns, biletul a fost jucat, dar Ogică a nimerit doar un număr din cele extrase. Păgubiţii au făcut scandal.

- În toiul serialului „Elodia“ (240 de episoade), în studioul OTV a fost adus un lighean cu acid sulfuric în care a fost pus un picior de vacă, pentru a vedea în cât timp se dizolvă. Exista suspiciunea că poliţistul Cioacă ar fi ucis-o pe Elodia după care ar fi dizolvat-o în acid sulfuric pentru a scăpa de cadavru.

- Serialul „Elodia“ s-a transformat într-un show de popularizare a două personaje. Magda şi Tolea Ciumac. Acesta din urmă, luptător de K1, a rămas celebru pentru că a adus în studio un tomberon în care l-a vârât pe Dan Diaconescu.

- „Intră în scenă teribilul «Puleaşc㻓, scria mare pe ecranul OTV, în timpul unui alt serial de mare succes de la televiziunea poporului: „Doctorul Trancă o violează pe pacienta Andreea“. Ciudat lucru, Puleaşcă n-a devenit vedetă OTV, dar numele lui a rămas întipărit în minţile oamenilor: teribilul Puleaşcă! Bancurile din noaptea de Înviere - În urmă cu câţiva ani, în serile de vară, emisiunea „Dan Diaconescu în Direct“ era rezervată nunţilor. Miresele erau furate şi aduse în studioul OTV. Stăteau la coadă în Piaţa Romană. Mirii intrau în direct, prin telefon, pentru a-şi recupera miresele. Această situaţie a generat un dialog de pomină. Dan Diaconescu: „Mirele cu ce se ocupă?“. Mireasa: „... combinaţii“.

- Într-o noapte cu lună plină, clarvăzătoarea Ildiko, înfăşurată cu prosoape în jurul capului, a făcut o demostraţie de spiritism. Gemând dintre prosoape, ea susţinea că poate vedea cu ochii minţii ce scrie Dan Diaconescu pe o coală de hârtie. O altă ghicitoare susţinea că poate vorbi cu Nicolae şi Elena Ceauşescu, dar şi cu Elodia. „Trimiteţi întrebările dumneavoastră pentru Nicolae Ceauşescu“, erau îndemnaţi telespectatorii OTV printr-un mesaj care apărea pe ecran.

- O altă manie generatoare de audienţă a fost tema cutremurului iminent care ameninţă România. În martie 2009, OTV ţinea sute de mii de oameni în faţa televizoarelor. Cutremurul, spuneau „specialiştii OTV“, va omorî 20.000 de români. Pe ecran se putea citi: „Teribila paranormală Doina, din Italia, pe care am readus-o de urgenţă în România, a nimerit-o în cazul altor cutremure“. Dan Diaconescu a trăit un cutremur adevărat în timpul unei emisiuni. S-a albit la faţă şi a dat să fugă, dar a fost calmat de invitatul său, un cadru militar.

- „Cele mai tari bancuri din noaptea de Înviere“. În 2008, în noaptea de Înviere, în locul emisiunii Dan Diaconescu în Direct a fost difuzată o emisiune live, în care invitaţii şi telespectatorii erau îndemnaţi să spună „cele mai tari bancuri“. S-au spus atunci bancuri fără perdea cu „iepuraşi bulangii“ şi altele. adevarul.ro.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

3 Așa o fi?

4 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu

5 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?