Danemarca inventează conceptul de "sex patriotic". Măsurile luate de autorităţile daneze pentru a-i face pe locuitori să "repopuleze naţiunea"

Danemarca inventează conceptul de "sex patriotic". Măsurile luate de autorităţile daneze pentru a-i face pe locuitori să "repopuleze naţiunea"

Danemarca, o ţară care se confruntă cu o rată a natalităţii extrem de scăzută, a demarat campania "Do it for Denmark" ("Faceţi sex pentru Danemarca"), cu scopul de a-i incita pe locuitorii ei să "repopuleze" naţiunea, informează lepoint.fr.

Deşi este confruntată cu o rată a natalităţii foarte scăzută, Danemarca nu duce însă lipsă de idei. Spies, filială a grupului turistic Thomas Cook, a creat pentru piaţa daneză o campanie de publicitate intitulată "Do it for Denmark" ("Faceţi sex pentru Danemarca"). Pornind de la constatarea că 10% dintre bebeluşii danezi sunt concepuţi în timpul unei vacanţe în străinătate, această companie propune danezilor o "promoţie la ovulaţie".

Astfel, dacă un cuplu danez îşi rezervă un sejur în timpul unei perioade propice fecundării, acel cuplu va beneficia de o reducere tarifară. Iar dacă acelaşi cuplu prezintă ulterior dovezi ale faptului că voiajul a fost fructuos din acel punct de vedere, tinerii părinţi vor primi gratuit un cărucior pentru bebeluşi şi scutece pentru o perioadă de trei ani.

Iniţiativa se încadrează într-o serie de măsuri luate de guvernul din această ţară, în contextul în care natalitatea scăzută reprezintă de multă vreme o problemă gravă pentru societatea daneză. Pragul de 2,1 copii pentru o femeie, care permite reînnoirea pe cale naturală a generaţiilor, nu a mai fost atins din anul 1969.

În 2013, rata natalităţii a scăzut în Danemarca la 1,67 copii petru o femeie. Cifrele traduc o realitate care, pe lângă faptul că a dus la golirea grădiniţelor de copii, aşa cum arată şi campania concepută de compania Spies, ameninţă sistemul social al ţării: numărul angajaţilor activi nu va mai fi în curând suficient pentru a putea să finanţeze sistemul de pensii.

Autorităţile publice daneze, considerând că filonul patriotic nu va fi suficient, au anunţat că se ocupă de această problemă, iar ministrul Educaţiei a publicat, recent, un comunicat de presă în care vorbeşte despre "voinţa guvernului de a pune accentul pe o abordare mai largă şi mai pozitivă în privinţa sănătăţii şi a sexualităţii, pentru a evoca atât bucuriile, cât şi riscurile pe care le implică".

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria