De ce greșelile de ortografie nu înseamnă neglijență? Explicaţia ştiinţifică

De ce greșelile de ortografie nu înseamnă neglijență? Explicaţia ştiinţifică

Știința explică de ce greșelile de ortografie nu înseamnă neglijență / FOTO: http://totb.ro

Verificarea textelor e mai ușoară decât scrisul. Creierele noastre sunt, practic, mașini care procesează, astfel că ochirea greșelilor e mai simplă decât a formula și conecta gânduri complexe, scrie totb.ro.

Când scriem un text ficțional, de exemplu, folosim părți ale creierului diferite față de atunci când pur și simplu citim sau copiem, arată o cercetare a radiologistului Martin Lotze de la Universitatea din Greifswald, Germania. Pe măsură ce formulăm și încercăm să comunicăm idei complexe, părțile mai puțin importante ale procesului de scriere, precum ortografierea, trec în planul secund.

În al doilea rând, când ne uităm peste propriile scrieri, vedem ce vrem să vedem. Deci chiar dacă lipsește o parte importantă din informații – de exemplu, partea în care explici argumentul într-un eseu – tindem să nu observăm deoarece explicația e încă proaspătă în mintea noastră.

În concluzie, greșelile de ortografie sunt normale, mai ales în scrierea creativă.

 

Sursa: realitatea.net

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

3 Ziceau că e „stupidă și inutilă” / Priviți, vedeta ucraineană Akkerman, capturată de Rusia, a fost introdusă în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră

4 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

5 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!