De data asta a mers prea departe. AVERTISMENTUL pe care l-a primit Jeremy Clarkson

De data asta a mers prea departe. AVERTISMENTUL pe care l-a primit Jeremy Clarkson

Jeremy Clarkson, principalul star al emisiunii "Top Gear" de la radiodifuzorul public britanic (BBC), care s-a confruntat cu numeroase controverse legate de limbajul pe care îl foloseşte, a fost avertizat că "nimeni nu este mai important ca BBC", de Danny Cohen, directorul BBC Television.

Jeremy Clarkson, starul emisiunii "Top Gear", avertizat că "nimeni nu este mai important ca BBC" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit theguardian.com, Danny Cohen, directorul BBC Television, a spus că este în continuare în dezacord cu Jeremy Clarkson, din cauza comportamentului acestuia.

"Am fost foarte clar în public şi în privat cu Jeremy când am spus că am fost incredibil de nefericit din cauza limbajului acestuia. M-am exprimat foarte clar cu privire la acest lucru şi Jeremy ştie care este punctul meu de vedere", a declarat Danny Cohen, joi, la Guardian Edinburgh International Television Festival.

Cu toate acestea, potrivit lui Danny Cohen, Jeremy Clarkson are un alt punct de vedere şi nu consideră că unele dintre afirmaţiile sale ar putea crea probleme. "Nu vede nicio problemă în privinţa unei părţi a limbajului său. Eu văd. Cred că a fost inacceptabil (limbajul folosit în anumite cazuri de Jeremy Clarkson, n.r.) şi i-am spus asta foarte clar", a mai spus Danny Cohen.

Cohen a fost întrebat dacă Jeremy Clarkson a fost "de neatins", având în vedere audienţa impresionantă atrasă de emisiunea "Top Gear", care în Marea Britanie este difuzată la televiziunea BBC2, dar şi pentru că acesta este prezentatorul principal al acestui show, care a devenit de-a lungul anilor principala franciză internaţională de succes a radiodifuzorului public britanic, aducând venituri considerabile societăţii BBC Worldwide, prin care BBC îşi desfăşoară activitatea la nivel mondial.

"Nu cred că este cazul (să credem aşa ceva, n.r.)", a spus Danny Cohen. "Este precum la cluburile de fotbal, niciun jucător nu este mai mare decât clubul. Niciun show şi nicio persoană nu sunt mai importante ca BBC şi acesta este modul în care văd eu lucrurile. Această viziune mă include pe mine şi pe oricine lucrează aici", a mai spus Cohen.

Jeremy Clarkson a fost forţat recent să îşi ceară scuze şi a primit o "avertizare finală" din partea conducerii BBC, după ce a fost implicat într-un scandal rasial. Scandalul a izbucnit după ce a fost publicată online o înregistrare în care Clarkson folosea cuvântul "negru". Înregistrarea a fost făcută chiar pe platourile de filmare ale emisiunii "Top Gear", însă respectiva parte din timpul programului nu a fost difuzată pe BBC.

După apariţia respectivei înregistrări, Clarkson a scris pe contul său de pe platforma Twitter că nu a folosit acel cuvânt niciodată.

Jeremy Clarkson este una dintre cele mai de succes vedete ale BBC. În anul financiar 2012-2013, veniturile totale ale lui Jeremy Clarkson au fost de peste 14 milioane de lire sterline, potrivit raportului de activitate al BBC Wordwide, făcut public în iulie 2013.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dur articol! / Așa este, domnule președinte?

2 Așa o fi?

3 Andreea Esca are un „confident”?

4 Idilă-surpriză în sportul românesc

5 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri