Desfăşurarea Festivalului de Film Independent din Beijing a fost blocată de autorităţile chineze

Desfăşurarea celei de-a XI-a ediţii a Festivalului de Film Independent din Beijing a fost blocată de autorităţile din China chiar în ziua în care era programată deschiderea oficială a evenimentului.

Desfăşurarea Festivalului de Film Independent din Beijing a fost blocată de autorităţile chineze (Imagine: Shutterstock)

Organizatorii au spus că autorităţile au făcut, în ultimele zile, presiuni asupra lor să anuleze festivalul.

De asemenea, încercarea organizatorilor de a muta locul de desfăşurare a festivalului a fost blocată de poliţia locală, informează bbc.com.

Acest festival reprezintă o oportunitate rară pentru producătorii independenţi de film din China de a arăta publicului munca lor, dar evenimentul a fost privit cu suspiciune de către Guvernul chinez.

Securitatea la locul unde urma să se desfăşoare festivalul a fost aprigă, oamenii legii blocând zona şi împiedicând aproximativ 30 de regizori şi spectatori să intre. De asemenea, persoanele prezente la eveniment au fost împiedicate să fotografieze sau să filmeze momentul.

Festivalul, care are loc anual, a mai avut parte de probleme în trecut, la un moment dat fiind oprită alimentarea cu energie electrică.

Guvernul chinez păstrează un control strict asupra informaţiilor din meda şi manifestă neîncredere când vine vorba despre filmele independente care ar putea critica partidul comunist şi politicile sale.

Festivalul de Film Independent din Beijing a fost organizat anual, începând din 2006. Cea de-a XI-a ediţie era programată să aibă loc de pe 23 august până la finalul lunii.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Veștile triste încep să se confirme! Conducerea Chinei a trimis 40 de incineratoare mobile în Wuhan

2 VIDEO Veste sinistră în presa americană: Regimul de la Beijing ar fi decis abandonarea orașului Wuhan! Oamenii…

3 Cum arată sondajul cu care i-a păcălit Ciolacu pe pesediști în CEx

4 Informație / Probleme la CCR. Președintele, întâlnire de taină cu liberalii la Vila Lac

5 Document / Fraților, suntem luați de proști? Predoiu cere detaşarea la Ministerul Justiţiei a unei judecătoare c…

recomandări

Te ia DNA: Mircea Dușa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se comportă noul iPhone 6s când e scăpat pe jos