Desfăşurarea Festivalului de Film Independent din Beijing a fost blocată de autorităţile chineze

Desfăşurarea Festivalului de Film Independent din Beijing a fost blocată de autorităţile chineze

Desfăşurarea celei de-a XI-a ediţii a Festivalului de Film Independent din Beijing a fost blocată de autorităţile din China chiar în ziua în care era programată deschiderea oficială a evenimentului.

Desfăşurarea Festivalului de Film Independent din Beijing a fost blocată de autorităţile chineze (Imagine: Shutterstock)

Organizatorii au spus că autorităţile au făcut, în ultimele zile, presiuni asupra lor să anuleze festivalul.

De asemenea, încercarea organizatorilor de a muta locul de desfăşurare a festivalului a fost blocată de poliţia locală, informează bbc.com .

Acest festival reprezintă o oportunitate rară pentru producătorii independenţi de film din China de a arăta publicului munca lor, dar evenimentul a fost privit cu suspiciune de către Guvernul chinez.

Securitatea la locul unde urma să se desfăşoare festivalul a fost aprigă, oamenii legii blocând zona şi împiedicând aproximativ 30 de regizori şi spectatori să intre. De asemenea, persoanele prezente la eveniment au fost împiedicate să fotografieze sau să filmeze momentul.

Festivalul, care are loc anual, a mai avut parte de probleme în trecut, la un moment dat fiind oprită alimentarea cu energie electrică.

Guvernul chinez păstrează un control strict asupra informaţiilor din meda şi manifestă neîncredere când vine vorba despre filmele independente care ar putea critica partidul comunist şi politicile sale.

Festivalul de Film Independent din Beijing a fost organizat anual, începând din 2006. Cea de-a XI-a ediţie era programată să aibă loc de pe 23 august până la finalul lunii.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucrainenii l-au aruncat în aer pe Krikulenko, fost deputat de Donețk, cu clubul său de noapte cu tot

2 E oficial! Gata, i-au izolat! 20.000 de soldați ruși sunt înconjurați la Herson! Ar putea fi cel mai mare măcel de după cel de-al Doilea Război Mondia…

3 Soldați ruși „eliberați de viață” după ce rezistența ucraineană le-a livrat plăcinte cu otravă de șobolani

4 ULTIMA ORĂ „Tot comandamentul armatei ruse s-a retras din Herson, s-a mutat pe malul stâng al râului Nipru”

5 Dragnea, gest de interlop. În noaptea nunții fiului său, „încins” de o melodie a lui Salam, a scos ceasul de la mână și i l-a dat manelistului...