Dieta mediteraneană reduce riscul de cancer la prostată (studiu)

Dieta mediteraneană reduce riscul de cancer la prostată (studiu)

Pacienții care suferă de cancer la prostată ar trebui să includă în alimentație marile principii ale regimului mediteranean, adică multe fructe și legume, cereale și leguminoase, o cantitate scăzută de carne roșie, pește și produse lactate, puțin vin roșu la masă și ulei de măsline ca aport principal de grăsime, scrie passionsante.be.

Față de regimul occidental clasic, regimul mediteranean contribuie la o evoluție mai satisfăcătoare a cancerului de prostată — cel puțin așa arată o echipă de cercetători americani de la Universitatea Harvard, care a observat timp de circa 15 ani un grup de o mie de pacienți suferind de cancer. Cei care respectau cel mai mult regulile dietei mediteraneene au fost expuși — în timpul perioadei de observație — 'mult mai puțin' decesului din cauza bolii și din alte cauze față de cei care au fost cel mai departe de ea.

Acest lucru nu înseamnă că regimul mediteranean trebuie considerat ca un 'tratament', ci, pe baza acestor observații, se pare că ajută la scăderea riscului de deces legat de cancerul de prostată. Autorii cercetării arată că 'rezultatele sunt încurajatoare, trebuind însă să fie verificate și preluate în alte studii', încheie passionsante.be.  AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...