Directorul publicaţiei ”Atac de Buzău”, acuzat de şantaj, va petrece Revelionul în spatele gratiilor

Directorul publicaţiei ”Atac de Buzău”, acuzat de şantaj, va petrece Revelionul în spatele gratiilor

Directorul publicaţiei ”Atac de Buzău”, Florin Paraschivescu, acuzat de şantaj, va petrece Revelionul în spatele gratiilor, după ce magistraţii de la Tribunalul Buzău au decis prelungirea arestului preventiv în cazul acestuia cu încă 30 de zile.

Directorul publicaţiei ”Atac de Buzău”, acuzat de şantaj, va petrece Revelionul în spatele gratiilor (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Decizia iniţială de prelungire a măsurii arestului preventiv a fost contestată de către directorul publicaţiei ”Atac de Buzău”, Florin Paraschivescu, însă în final judecătorii de la Tribunalul Buzău au hotărât că decizia este justificată, iar bărbatul trebuie să rămână după gratii.

Soluţia dată de către magistraţii Tribunalului Buzău este definitivă.

În urmă cu aproape trei luni, trei membri ai săptămânalului "Atac de Buzău", respectiv directorul Florin Paraschivescu, soţia sa Oana Galanton, responsabilă cu publicitatea, şi redactorul Doru Iuga, au fost reţinuţi, în urma unui flagrant organizat Oanei Galanton, prinsă imediat ce a primit 500 de lei de la primarul comunei Poşta Câlnău, Sorin Munteanu.

De-a lungul vremii, acesta a făcut subiectul mai multor articole defăimătoare, ulterior, spun anchetatorii, primaul Sorin Munteanu fiind contactat de către cei de la "Atac de Buzău", care i-ar fi cerut bani pentru a nu mai apărea în paginile publicaţiei săptămânale.

Potrivit anchetatorilor, din 2014 până în prezent, cei trei sunt bănuiţi că ar fi şantajat alte şase persoane din judeţul Buzău, prin aceeaşi metodă. Conform purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, procurorul Cecilia Iana, în acest caz există în prezent cinci plângeri la dosar şi cinci părţi vătămate, dar cercetările continuă.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, cel de la care cei trei suspecţi ar fi cerut bani şi bunuri, inclusiv o maşină, este fostul deputat PSD de Buzău Marian Ghiveciu , care a declarat că a fost sunat de foarte multe ori de cei de la "Atac de Buzău", care i-au cerut importante sume de bani şi bunuri, în final fostul parlamentar depunând plângere la Poliţie împotriva celor trei. Fostul parlamentar adăuga că, într-o zi, Paraschivescu, Galanton şi Doru Iuga l-au sunat de peste 40 de ori, încercând să-l determine să le dea bani. El adăuga că primarii PSD din Buzău ajunseseră să i se plângă personal, pe vremea când avea funcţie în partid, dar şi la şedinţele PSD că erau agresaţi de cei de la "Atac de Buzău".

Săptămânalul "Atac de Buzău" a apărut pe piaţa media buzoiană în urmă cu peste un an, iar de atunci s-a făcut remarcat prin mai multe materiale defăimătoare la adresa unor oameni de afaceri şi a unor primari din localităţile judeţului.

În tot acest timp, potrivit unor surse judiciare, plângeri ar fi fost formulate de primari care ar fi fost nevoiţi să plătească diverse sume de bani pentru a nu deveni subiect în paginile săptămânalului. Printre cei care ar fi depus plângere împotriva lui Paraschivescu s-ar număra primarul din Poşta Câlnău, Sorin Munteanu, primarul oraşului Nehoiu, Florentin Lungu, primarul comunei Berca, Valeriu Marcu , fostul deputat Marian Ghiveciu, dar şi oameni de afaceri.

Printre cei de la care Florin Paraschivescu ar fi încercat să obţină bani se numără şi proprietarul Grup Romet Buzău, Constantin Toma. El declara că de mai multe ori a fost sunat personal de Paraschivescu şi a primit mesaje prin intermediul a diverse persoane pentru a se întâlni cu acesta în vederea încheierii unui contract de publicitate. Pentru că a refuzat, numele lui Constantin Toma a apărut în diverse articole defăimătoare din săptămânalul buzoian.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Omul finanțelor OMV, vizită intempestivă la București

2 ULTIMA ORĂ DIICOT a extins urmărirea penală în cazul fraților Tate / Care sunt noile acuzații

3 Picanterii ale escortelor despre mahării prezenți la Forumul de la Davos

4 Această imagine este reală...

5 VIDEO Ciudatul caz al femeii care și-a văzut soțul mort în 2014 într-o reclamă recentă