Domesticirea câinilor s-a produs mult mai devreme decât se credea

Domesticirea câinilor s-a produs mult mai devreme decât se credea

Datele genetice obținute din analiza unui fragment de os de lup vechi de 35.000 de ani, descoperit în permafrostul siberian, oferă noi informații despre relația veche de milenii dintre om și câine, indicând că domesticirea canidelor s-ar fi produs mai devreme decât s-a crezut, transmite Reuters.

Câinii din prezent, de la dogul german până la chihuahua, sunt descendenții lupilor domesticiți de oameni în preistorie. Când anume în preistorie s-a produs acest eveniment cu implicații importante pentru evoluția omenirii, rămâne de discutat.

O echipă de oameni de știință a anunțat joi că a reconstituit genomul lupului care trăia în urmă cu 35.000 de ani în Peninsula rusă Tamir și a ajuns la concluzia că acest exemplar ar fi făcut parte dintr-o populație canidă care reprezintă cel mai recent strămoș comun dintre câini și lupi. Pornind de la aceste date genetice ei au estimat că domesticirea câinilor s-a produs în urmă cu între 27.000 și 40.000 de ani.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

2 „Era ciufulit și nearanjat, m-a luat în brațe, mă mângâia și mă pupa” / Dezvăluirile fără perdea ale amantei lui Ludovic Orban

3 VIDEO Priviți ce face vietnamezul ăsta într-o fabrică din Cluj

4 Cântărețul Mircea Rusu a fost încarcerat / El este autorul hitului „Omul bun și pomul copt”

5 Foarte interesant! / De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România