Drapelul de luptă al unei legiuni a lui Avram Iancu, aflat în colecția "C.V. Tudor"- în licitație, pe 3 februarie

Drapelul de luptă al unei legiuni a lui Avram Iancu, aflat în colecția "C.V. Tudor"- în licitație, pe 3 februarie

Drapelul de luptă al unei legiuni a lui Avram Iancu, aflat în colecția "Corneliu Vadim Tudor", va fi scos la licitație pe 3 februarie, informează Casa Artmark. Drapelul, pictat pe piele, raritate absolută, datat la jumătatea secolului al XIX-lea, are un preț de pornire de 5.000 de euro. Lotul a mai fost scos la vânzare în 2013, dar a fost retras din licitație din cauza unor "conflicte juridice".

"Abia acum, în 2016, odată conflictul juridic încetat, își joacă adevărata șansă de a intra într-un circuit public, prin intrarea în colecția unei instituții culturale de prestigiu sau destinul de a aparține unui român adevărat, încrezător în recuperarea simbolurilor identității naționale", se arată în comunicatul Artmark.

Licitația colecției "Corneliu Vadim Tudor", partea a II-a, ce cuprinde cărți rare, tablouri, fotografii documentare și obiecte de decor, va avea loc pe 3 februarie, la ora 19,30, la sediul Artmark, la Palatul Cesianu-Racoviță din Capitală.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...