Duo-ul creativ de la Dolce&Gabbana, condamnat la închisoare

Duo-ul creativ de la Dolce&Gabbana, condamnat la închisoare

Curtea de Apel din Italia a confirmat sentinţa de anul trecut, din luna iulie, împotriva celor doi designeri, directori ai casei de modă Dolce&Gabbana. Aceştia erau acuzaţi că au folosit o companie din Luxemburg pentru a evita să plătească statului italian impozitele în valoare de aproape un miliard de euro, potrivit Reuters

Sentinţa a fost redusă de la 20 de luni, cât primiseră aceştia iniţial.

„Am rămas fără cuvinte. Verdictul este inexplicabil şi vom contesta decizia”, a spus Massimo Dinoia, avocatul inculptaţilor, care a negat mereu acuzaţiile aduse celor doi.

Procurorii au argumentat că Domenico Dolce şi Stefano Gabbana au ascuns venituri de 416 milioane de euro, fiecare în parte, plus alte 200 de milioane de euro, trimişi la companie cu sediul în Luxemburg.

Acum doi ani, un judecător italian a închis un caz de evaziune fiscală şi fraudă în favoarea Dolce&Gabbana, fiind judecaţi după doar pentru evaziune fiscală.

Domenico Dolce şi Stefano Gabbana sunt în fruntea celei mai prolifice case de modă italiene, iar printre clienţi se numără celebrităţi precum Madonna, Kylie Minogue, Kate Moss şi Bryan Ferry.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”