Educaţie cinematografică pentru copiii cu vârste între 7 şi 14 ani, la Bucureşti

„Cinema-ul poate fi pentru copii un instrument incredibil de complex şi de important pentru descoperirea lumii, a oamenilor şi a umanităţii, pentru chestionarea propriilor lor păreri, dileme, emoţii şi imaginaţii, fără ca ei să se simtă constrânşi. Dimpotrivă, îşi vor pune lor şi celor din preajmă întrebări cu bucurie şi curiozitate, nerăbdători să cunoască, să comunice şi să se facă înţeleşi“, se arată în comunicatul evenimentului. 

PROGRAMUL ATELIERELOR

1. (4 mai) De la fotografie la imagini în mişcare. Memorie, imaginaţie şi poveste. La ce sunt bune filmele?

2. (11 mai) Din ce sunt compuse şi cum sunt construite imaginile (camera, sunet, lumină, culoare, personaje)? Ce legături există între aceste elemente şi ce impresii ne lasă? 

3. (18 mai)  Sunetul (muzică, efecte sonore, voce şi linişte) - prezenţa şi absenţa lui. Ce importanţă are coloana sonoră în legătură cu imaginile, cu personajele, cu povestea? 

4. (25 mai) Montajul: ordinea imaginilor, schimbarea şi durata cadrelor. Timpul filmului şi timpul poveştii. Poveste, atmosferă, emoţii. Surprize şi anticipare.

5. (1 iunie) Regizor, narator, personaj, spectator. Cine spune povestea şi ce urmează? Cum a fost filmul?

Ileana Bîrsan a absolvit Facultatea de Litere, la Universitatea din Bucureşti în 1998. După un master în literatură comparată, între 1999 şi 2004 este asistent de cercetare la Institutul de Istorie şi Teorie Literară „George Călinescu”. În perioada 2005-2006, urmează cursurile unui master în studii de film la Universitatea din Zürich, Elveţia. 

A fost editorul secţiunii Film al revistei TimeOut Bucureşti (2007-2008) şi editorul paginilor de film ale revistei BeWhere! (2011- 2013). Între 2008 şi 2009 realizează emisiunea KinoFish, la happyfish.ro, şi în 2009 este publisher al siteului Cinemart.ro. Din 2009 colaborează la proiectul de educaţie cinematografică pentru liceeni Education a l’image (organizat de Ambasada Franţei în colaborare cu Societatea culturală NexT), în 2013 colaborează la programul EducaTIFF din cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), iar în 2014 este speaker în programul de educaţie cinematografică pentru liceeni, Cinema-edu. A fost colaborator al revistei Observator cultural între 2008 – 2012, iar în prezent scrie materiale pentru Dilema veche, LaPunkt.ro, All Hollow, BeWhere.ro., The Chronicle.

Urbanesc e un concept în sine. O casă de Bucureşti vechi ce adună sub acelaşi acoperiş un restaurant cu aer contemporan, un magazin cu obiecte de design care vor satisface de la cerinţele unui cadou la cele mai pretenţioase gusturi în materie de design de autor şi un spaţiu de evenimente care a găzduit până acum ateliere, întâlniri informale, expoziţii, concerte şi proiecţii de film. 

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Liviu Avram spune adevărul: Dragă bugetarule, tu te bucuri, dar salariul tău de azi îmi omoară mie pensia de m…

2 Liviu Avram / Când mai auziți vreun pesedist că îngână șlagărul „Noi am mărit salarii”, onorați-l cu un scuipat…

3 Vela, dormi? / Un pompier din București, cercetat disciplinar după ce l-a criticat pe Arafat pe Facebook: Stop s…

4 Firma de bodyguarzi a lui Sorin Ovidiu Bălan, vedetă a Antenei 3, țeapă de milioane de euro trasă statului rom…

5 Dezvălurile uluitoare ale polițistului care a salvat dosarul Caracal. Secretele „casei groazei” și ale cercetă…

recomandări

Te ia DNA: Cristian Popescu Piedone

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul ăsta coboară un baraj vertical cu bicicleta