Efectele tragediei Colectiv: Ioana Popescu a preluat şefia Ştirilor TVR. Carla Tompea conduce Direcţia Programe

Efectele tragediei Colectiv: Ioana Popescu a preluat şefia Ştirilor TVR. Carla Tompea conduce Direcţia Programe

Ioana Popescu a fost numită director al Direcţiei Ştiri din TVR, în timp ce Carla Tompea a preluat conducerea interimară a Direcţiei Programe din Televiziunea Română, au declarat, miercuri, reprezentanţii SRTv, la solicitarea agenţiei MEDIAFAX.

Efectele tragediei Colectiv: Ioana Popescu a preluat şefia Ştirilor TVR. Carla Tompea conduce Direcţia Programe (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Ioana Popescu şi Carla Tompea au fost numite la conducerea Direcţiei Ştiri, respectiv a Direcţiei Programe de Irina Radu, directorul general interimar al Societăţii Române de Televiziune (SRTv).

Irina Radu a numit noi persoane la conducerea acestor direcţii din SRTv, după ce, luni, Raluca Stroe Brumariu a demisionat de la conducerea Ştirilor TVR, iar Gabriel Gherghescu şi-a dat demisia din funcţia de director interimar de Programe, ca urmare a reacţiei întârziate pe care Televiziunea Română a avut-o în cazul relatării, în noaptea de vineri spre sâmbătă, a informaţiilor despre incendiul izbucnit în clubul Colectiv din Bucureşti, în urma căruia au murit 32 de persoane.

În prezent, Ioana Popescu ocupă şi funcţia de director interimar al TVR 2. De asemenea, Ioana Popescu a fost producător executiv în Direcţia Emisiuni Informative şi Sport din TVR în perioada în care Ştirile TVR erau conduse de Claudiu Lucaci.

Pe de altă parte, Carla Tompea a fost director al fostei televiziuni cu profil informativ TVR Info, pe vremea când preşedinte-director general al Televiziunii Române era Alexandru Lăzescu. De asemenea, Carla Tompea a fost redactor-şef al Redacţiei Ştiri de la TVR Iaşi.

Televiziunea Română a prezentat, luni, scuze telespectatorilor pentru modul în care a tratat, "insuficient şi neprofesionist", tragedia de vineri seară din clubul Colectiv, de la momentul în care s-au petrecut faptele şi până sâmbătă, la ora 7 dimineaţa, când a fost difuzat primul jurnal de ştiri.

"Explicaţiile sau motivele de orice fel pălesc în faţa obligaţiei noastre faţă de public. Măsurile luate şi modificările organizatorice, vă garantăm, ne vor apropia din ce în ce mai mult de televiziunea publică de care România are nevoie şi pe care nu a avut-o de ani de zile", spune Irina Radu, directorul general interimar al Societăţii Române de Televiziune, într-un comunicat remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit Irinei Radu, ca urmare a reacţiei întârziate pe care TVR a avut-o în cazul relatării tragediei petrecute în Bucureşti în noaptea de vineri spre sâmbătă, directorul Departamentului Ştiri, Raluca Stroe Brumariu, şi directorul interimar de Programe, Gabriel Gherghescu, şi-au înaintat demisiile, alte decizii urmând să fie luate în zilele următoare.

Irina Radu a mai spus că, după măsurile de urgenţă luate, începând de luni, TVR va putea acoperi tehnic şi editorial în cel mai scurt timp posibil evenimentele de interes public major. "O procedură internă de tranziţie este aprobată începând de astăzi până la numirea unui nou Consiliu de Administraţie", a spus Irina Radu.

În plus, Irina Radu a precizat că este necesar ca una dintre televiziunile deţinute în prezent de SRTv să se transforme în canal de ştiri.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…