Elizabeth Taylor a coordonat o filieră de traficanţi de medicamente anti-SIDA - VIDEO

Elizabeth Taylor a coordonat o filieră de traficanţi de medicamente anti-SIDA - VIDEO

Elizabeth Taylor a coordonat o filieră de traficanţi de medicamente, în beneficiul unor pacienţi americani diagnosticaţi cu HIV, potrivit modelului Kathy Ireland, care a asemănat acţiunile legendarei actriţe hollywoodiene cu evenimentele relatate în filmul "Dallas Buyers Club".

Elizabeth Taylor a coordonat o filieră de traficanţi de medicamente anti-SIDA (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

Actriţa americană, care a murit în 2011, a susţinut timp de foarte mulţi ani cauza pacienţilor diagnosticaţi cu HIV/ SIDA şi a înfiinţat celebra amfAR - Fundaţia americană de cercetări contra SIDA (American Foundation for AIDS Research) - pentru a strânge fonduri care să sprijine cercetările ştiinţifice în acest domeniu, informează contactmusic.com.

Buna ei prietenă modelul Kathy Ireland a dezvăluit recent faptul că Elizabeth Taylor a înfiinţat o reţea secretă, pentru a aduce medicamente experimentale unor pacienţi cu SIDA sau diagnosticaţi cu HIV, conducând acea reţea din vila ei din California.

Kathy Ireland spune că renumita actriţă risca să ajungă în închisoare dacă ar fi fost prinsă, dar Elizabeth Taylor era extrem de hotărâtă în această privinţă, făcând tot ce îi stătea în putere pentru a-i ajuta pe bolnavi.

"Era neînfricată în casa ei din Bel-Air", a declarat Kathy Ireland în emisiunea "Entertainment Tonight". "Era o casă sigură. Multe dintre activităţile sale erau ilegale, dar ea salva vieţi. Se întâmpla într-o epocă în care oamenii nu prea făceau astfel de lucruri. Asociaţii ei de afaceri i-au cerut să renunţe. A primit ameninţări cu moartea. Prietenii îi închideau telefonul în nas atunci când ea îi contacta pentru a le cere ajutorul, dar nu a renunţat. I-am admirat mereu curajul", a mai spus aceasta.

"Ar fi putut să ajungă la închisoare din acest motiv. «Elizabeth» şi «frică» sunt două cuvinte care nu se pot găsi în aceeaşi frază", a adăugat ea.

Matthew McConaughey a câştigat premiul Oscar pentru rolul din drama "Dallas Buyers Club" (2013), în care a interpretat un rol inspirat din realitate, Ron Woodruff, un pacient bolnav de SIDA, care aducea medicamente în Statele Unite, trecându-le ilegal prin graniţa mexicană, pe care le distribuia altor seropozitivi americani.

Reţeaua de traficanţi de medicamente pe care Ron Woodruff a înfiinţat-o în anii 1980 era cunoscută sub numele Dallas Buyers Club.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...