Elton John a contribuit la salvarea din Mariupol a băiatului ucrainean pe care a vrut să îl adopte

Elton John a contribuit la salvarea din Mariupol a băiatului ucrainean pe care a vrut să îl adopte

Elton John a contribuit la salvarea dintr-un oraş ucrainean grav afectat de război a lui Lev Agiev, un băieţel în vârstă de şase ani, pe care starul britanic a încercat să îl adopte în anul 2009.

Elton John a contribuit la salvarea din Mariupol a băiatului ucrainean pe care a vrut să îl adopte (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Artistul, în vârstă de 67 de ani, are deja doi fii cu partenerul lui de viaţă David Furnish, născuţi cu ajutorul unei mame surogat - Zachary, în vârstă de trei ani, şi Elijah, în vârstă de 20 de luni - şi, potrivit presei britanice, s-a implicat în operaţiunea de salvare a lui Lev Agiev, a fratelui acestuia Artiom, în vârstă de şapte ani, şi a bunicii lor Iulia Agieva din oraşul ucrainean Mariupol, puternic afectat de război în această perioadă, informează contactmusic.com .

Se crede că una dintre bunele prietene ale starului britanic, Olena Franchuk, o vedetă în presa ucraineană, ar fi aranjat operaţiunea de salvare a celor doi băieţi şi a bunicii lor, care au efectuat o călătorie de circa 750 de kilometri, părăsind astfel duminică oraşul Mariupol.

În aceeaşi zi cu operaţiunea de salvare, peste 1.000 de persoane au format un lanţ uman pentru a protesta faţă de acţiunile militare întreprinse de forţele pro-ruse pe teritoriul Ucrainei.

Legea ucraineană nu a permis cântăreţului Elton John să îl adopte pe Lev Agiev, pe care starul l-a văzut prima dată într-un orfelinat, în 2009, din cauza vârstei artistului şi a faptului că starul britanic este homosexual.

"Mi-ar fi plăcut să îl adopt. Mi-a furat inima. Nu voi renunţa niciodată la el", a declarat, anterior, artistul britanic.

În urmă cu câteva săptămâni, Iulia Agieva - care l-a luat pe Lev de la orfelinat - l-a contactat pe Elton John şi i-a solicitat ajutorul, în contextul în care situaţia din Ucraina s-a agravat tot mai mult.

"L-am luat pe Lev de la grădiniţă, până când lucrurile se vor linişti. Ştiu că Elton ţine foarte mult la el. Ne temem pentru ceea ce va urma, aşadar vom aprecia orice ajutor pe care va putea să ni-l ofere", a declarat bunica băieţelului.

În septembrie 2009, Ministerul Familiei din Ucraina a anunţat că Elton John, care a anunţat public că este homosexual, nu are dreptul de a-l adopta pe Lev, pentru că legislaţia din această ţară permite adopţiile internaţionale doar în cazul unor cupluri heterosexuale.

"Nu are dreptul să adopte (din Ucraina, n.r.) pentru că există anumite obstacole care nu vor putea fi depăşite", a declarat Liudmila Balym, şef adjunct al departamentului pentru adopţii din Ministerul Familiei.

Potrivit legii, părinţii adoptivi străini trebuie să fie căsătoriţi, mariajele homosexuale nefiind recunoscute în Ucraina.

În plus, diferenţa de vârstă dintre părinţii adoptivi şi copil nu trebuie să depăşească 45 de ani, a precizat reprezentanta Ministerului Familiei.

Elton John, pe atunci în vârstă de 62 de ani, şi partenerul său de viaţă, care avea la acea vreme vârsta de 46 de ani, nu îndeplineau această condiţie.

Ideea a provocat o polemică în rândul locuitorilor regiunii, unde homofobia este foarte răspândită, ca de altfel în aproape toată Ucraina.

Într-o carieră de aproape cinci decenii, Sir Reginald Kenneth Dwight, cunoscut sub pseudonimul Elton John, a reuşit să vândă peste 250 de milioane de albume în toată lumea şi a avut peste 50 de hituri Top 40, fiind în prezent unul dintre cei mai de succes cântăreţi ai tuturor timpurilor. Succesul său a avut un impact puternic în muzica pop şi a condus la creşterea popularităţii pianului în Rock and Roll. El continuă să fie un simbol al vieţii publice şi s-a implicat în lupta anti-SIDA după sfârşitul anilor '80. A fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 1994 şi a fost numit comandor al Imperiului britanic în 1998.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”