Emoție printre astronomi: Semnale radio INTELIGENTE au fost captate din afara Căii Lactee

Emoție printre astronomi: Semnale radio INTELIGENTE au fost captate din afara Căii Lactee

Emily Petroff de la Universitatea Swinburne, din Melbourne, unul dintre membrii echipei care a descoperit semnalele, considera ca undele radio inregistrate sunt deosebite fata de cele captate pana acum. Doar 11 emisii radio de scurta durata, provenind aparent din afara Caii Lactee, au fost descoperite pana in prezent de telescoapele din lume. 

Cauza exacta a acestor noi emisii radio reprezinta inca o enigma stiintifica, posibilele explicatii mergand de la evaporarea unor gauri negre si contopirea unor stele neutronice, pana la „comunicatii” ale extraterestrilor. „Nu stim nimic despre ceea ce se intampla, dar stim ca este cu siguranta ceva foarte tare”, a scris Petroff pe Twitter, citata de express.co.uk.

Caracteristicile semnalului radio, adica modul in care este afectata frecventa lui de calatoria prin spatiu, indica faptul ca sursa semnalului detectat in timp real este la o distanta de pana la 5,5 miliarde de ani lumina de Terra.

Scurta emisie de unde radio dureaza doar cateva milisecunde, iar primul astfel de semnal a fost descoperit de Jerry Ehman, in 1977.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Cum ar putea o gură care se spurcă prin sex oral să ia anafura, agheasma sau să sărute sfintele icoane / Dacă î…

2 Bobonete, înfierbântat după ce-a văzut pozele hot cu Mădălina Ghenea în dormitor

3 Dezvăluiri BNR / Zborurile secrete cu tone de aur românesc la bord

4 Așa o fi?

5 Judecător / Ion Cristoiu nu a putut demonstra că nu a colaborat cu Securitatea