Emoție printre astronomi: Semnale radio INTELIGENTE au fost captate din afara Căii Lactee

Emily Petroff de la Universitatea Swinburne, din Melbourne, unul dintre membrii echipei care a descoperit semnalele, considera ca undele radio inregistrate sunt deosebite fata de cele captate pana acum. Doar 11 emisii radio de scurta durata, provenind aparent din afara Caii Lactee, au fost descoperite pana in prezent de telescoapele din lume. 

Cauza exacta a acestor noi emisii radio reprezinta inca o enigma stiintifica, posibilele explicatii mergand de la evaporarea unor gauri negre si contopirea unor stele neutronice, pana la „comunicatii” ale extraterestrilor. „Nu stim nimic despre ceea ce se intampla, dar stim ca este cu siguranta ceva foarte tare”, a scris Petroff pe Twitter, citata de express.co.uk.

Caracteristicile semnalului radio, adica modul in care este afectata frecventa lui de calatoria prin spatiu, indica faptul ca sursa semnalului detectat in timp real este la o distanta de pana la 5,5 miliarde de ani lumina de Terra.

Scurta emisie de unde radio dureaza doar cateva milisecunde, iar primul astfel de semnal a fost descoperit de Jerry Ehman, in 1977.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 SURSE PSD, în pragul revoltei! Se pregătește debarcarea lui Ciolacu și excluderea Gabrielei Firea!

2 VIDEO El este pușcăriașul analfabet folosit de Antena 3 să-l atace pe Nicușor Dan!

3 Marile orașe unde primarii se știu deja. Cine sunt favoriți la București, Constanța, Pitești, Bacău

4 Atac mizerabil al PSD la adresa Elenei Lasconi, candidată la primăria Câmpulung. Deputată PSD: „În Muscel vene…

5 MAI avertizează că Antena 3 a lansat un fake news / Jegurile acreditează scenariul fraudării alegerilor!