EXCLUSIV/Am aflat ce-au vorbit Ponta şi Obama/Amănunte incredibile, Chirieac, Gâdea şi Ciutacu au fost şocaţi

EXCLUSIV/Am aflat ce-au vorbit Ponta şi Obama/Amănunte incredibile, Chirieac, Gâdea şi Ciutacu au fost şocaţi

După eforturi incredibile, în care ne-am pus la bătaie toate pilele noastre externe dar şi relaţiile din MAE român, am aflat ce au discutat Obama şi Ponta la Casa Albă. O discuţie complexă, pe care însă, cu modestia caracteristică, Victor Ponta a numit-o ,,un scurt dialog''. Ei s-au întâlnit într-un cadru oficial, adică la poza oficială care face parte din protocolul obligatoriu la dineurile oficiale oferite de Administraţia americană. Ponta, cu un curaj conferit de statutul său de mini-lider zonal, l-a întrebat pe Obama dacă pot sta intercalaţi la poză. Obama, pus în dificultate, a schiţat o privire către echipa de protocol şi i-a spus, zâmbind amabil, că nu se poate. Apoi, după consumarea fotografierii, Obama, care prinsese gustul discuţiei cu un partener atât de inteligent le-a spus lui Victor şi Dacianei că speră să se simtă bine la dineu. Vorbele lui Obama l-au pus în dificultate pe Ponta, dar sprinten la minte cum îl ştim, a ieşit repede din încurcătură: ,,Noi am crezut că am venit doar pentru poză, dar dacă insistaţi să rămânem şi la masă, nu vă refuzăm!''

Trebuie să recunoaştem că dialogul a fost unul fructuos de ambele părţi şi a avut darul de a reconfirma strânsele relaţii pe care România şi SUA le au.

PS. Credem că am greşit poza şi i-am pus pe ăia din Sri Lanka. Nu vă supăraţi, nu? Şi iată de ce.

Ce a apărut în presa din România

 Premierul Victor Ponta apostat pe pagina sa de facebook o poză de protocol făcută înaintea unui dineu oficial oferit de preşedintele SUA celor 120 de şefi de state şi guvern participanţi la Adunarea Generală ONU. Presa română a preluat poza şi a făcut o ştire care de fapt nu este ştire. Titlurile însă au sugerat o întâlnire între premierul român şi şeful Executivului american. „Victor Ponta s-a fotografiat cu Obama”, a fost titlul cel mai frecvent văzut, dar nu au lipsit şi „Ponta s-a întâlnit cu preşedintel Obama”, „Victor Ponta, alături de Barack şi Michelle Obama, la un dineu oficial”, „Poza asta va face istorie, Victor Ponta alături de cel mai important om din lume” ş.a. Foarte, foarte puţine medii de informare, mai degrabă unele site-uri personale au arătat realitatea: nu a fost nicio întâlnire între Ponta şi Obama; toţi invitaţii la dineu au fost întâmpinaţi de gazde – soţii Obama – şi toţi au făcut câte o poză similară. Cel mai lingău dintre cei care au scris despre poza cu Obama a fost Bogdan Chirieac. El a scris un articol în care afirma cu tupeu, cu poza dedesupt că Ponta a primit ok-ul SUA la candidatură. Articolu nu mai apare pe site-ul lui Chirieac, dcnews.ro. Probabil că l-a şters pur şi simplu. Chiar şi pentru un lingău de profesie, era prea gogonată.

 Cum a fost tratat subiectul în Sri Lanka

 News LK (site-ul oficial guvernamental din Sri Lanka) a publicat poza şi a dat următoarea ştire: Președintele Mahinda Rajapaksa și Prima Doamna Shiranthi Wickremasinghe Rajapaksa a participat la o recepție oferită de președintele american Barack Obama și Prima Doamna Michelle Obama, marți seara la New York City. Recepția este un eveniment anual organizat în timpul Adunării Generale a Națiunilor Unite pentru vizita șefilor de stat și de guvern.

Președintele Rajapaksa a ajuns în New York, pe luni (22 septembrie), seara pentru a participa la mai multe evenimente care au loc în această săptămână, inclusiv Summit-ul ONU privind schimbările climatice 2014, la reuniunea anuala a Clinton Global Initiative și Sesiunea 69 a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite”.

Colombo Gazette oficios din Sri Lanka a prezentat astfel evenimentul: „Președintele Mahinda Rajapaksa și Prima Doamna Shiranthi Wickremasinghe Rajapaksa a participat la o recepție oferită de președintele american Barack Obama și Prima Doamna Michelle Obama cu ocazia vizitei șefilor de stat și de guvern la New York City.

O fotografie oficială a fost făcută la recepție cu președintele Mahinda Rajapaksa și Prima Doamna Shiranthi Rajapaksa și președintele american și soția sa. Președintele Rajapaksa este în Statele Unite pentru a participa la Adunarea Generală a ONU (AGONU), și o întâlnire Commonwealth”.

După cum se poate vedea, o ştire seacă, fără înflorituri, şi cu precizarea clară a contextului. O diferenţă mare între ce s-a dat în Sri Lanka şi ce s-a dat la noi. În plus, oficioasele din Sri Lanka nu au uitat să menţioneze că poza a fost făcută de către Lawrence Jackson, fotograf oficial al Casei Albe. Ceea ce pe pagina de facebook a premierului Ponta nu există.

 PS 2 În redactarea acestei ştiri am mizat pe simţul umorului pe care prezumăm că îl aveţi.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…