Experții japonezi au crescut indicii de probabilitate privind producerea unui mare seism la Tokyo în următorii ani

Experții japonezi au crescut indicii de probabilitate privind producerea unui mare seism la Tokyo în următorii ani

Risc Seismic

Seismologii japonezi au majorat, cu între 6 și 21 de puncte procentuale, indicii legați de probabilitatea ca în regiunea Tokyo - una dintre cele mai populate din lume - să fie afectată de un mare cutremur în următorii 30 de ani, informează sâmbătă postul național de televiziune NHK, citat de EFE.

Este ceea ce relevă datele prezentate de Comitetul de Cercetare a Cutremurelor din Japonia pentru principalele orașe din țară. Orașele situate pe țărmul Pacificului, unde s-au înregistrat în trecut cutremure mari, și cele aflate pe falia tectonică Itoigawa-Shizuoka (centru Japoniei) au fost notate cu cel mai mai mare indice de probabilitate.

Comparativ cu alți ani a crescut considerabil indicele pentru localitățile din regiunea Kanto, din care face parte Tokyo, și unde trăiesc aproximativ 42 de milioane de persoane. Experții sunt de părere că acum plăcile tectonice interacționează la o adâncime mai mică decât se estimase anterior.

Prin urmare, probabilitatea ca Tokyo să fie afectat de un cutremur de proporții a crescut cu 20 de puncte procentuale ajungând la 46 la sută. Al doilea oraș al țării, Yokohama, situat la 20 de km distanță de capitală, este vizat de un procent și mai mare de 78 la sută — cu 12 puncte procentuale în plus față de estimările de anul trecut.

Probabilitatea pentru Yokohama este cea mai mare dintre cele acordate tuturor orașelor din Japonia.

Japonia este situată pe așa-numitul cerc de foc, una din zonele seismice cele mai active din lume și se confruntă relativ frecvent cu mișcări telurice.

AGERPRES

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro