Expoziție consacrată celebrei poșete ''2.55'' Chanel, la Amsterdam

Expoziție consacrată celebrei poșete ''2.55'' Chanel, la Amsterdam

Cea de-a 60-a aniversare a celebrei poșete ''2.55'' a casei de modă Chanel - creată în februarie 1955, de unde și denumirea sa - este marcată, începând de la 1 februarie, printr-o expoziție specială inaugurată la Muzeul Tassen Hendrikje din Amsterdam, singurul muzeu din Europa consacrat genților de damă, relatează EFE.

'Am dorit să aducem un omagiu acestei piese create de Coco Chanel, în urmă cu 60 de ani, pentru că a schimbat cursul istoriei poșetei și a contribuit la emanciparea femeii', a explicat directorul acestei instituții de cultură, Sigrid Ivo. 'Geanta 2.55 a devenit o emblemă a femeii care muncește, fiind un accesoriu feminin practic, simplu și, totodată, elegant', a explicat ea.

Expoziția, deschisă până în 3 mai, prezintă unele exemplare originale ale miticei poșete, precum cel purtat de actrița Marlene Dietrich, câteva piese aparținând muzeului, precum și alte versiuni provenind din colecții particulare.

Vizitatorii pot vedea și o haină matlasată cu cusături romboidale și un lanț metalic folosit de călugărițe pentru a lega la brâu cheile, ambele obiecte fiind surse de inspirație pentru stilul definitoriu al poșetelor create de Gabrielle 'Coco' Chanel (1883-1971), care a trăit câțiva ani într-o mănăstire de maici după ce a rămas orfană.

Muzeul Tassen Hendrikje are peste 5.000 de exponate și este vizitat anual de aproximativ 80.000 de persoane. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 VIDEO „Este o combinație de neomenie cu prostie rară” / CTP îl calcă-n picioare pe Orban după numirea fostului p…

3 FOTO Priviți, oameni buni! Ciolacu, Tudose și Romașcanu, în această seară, la Sărata Monteoru!

4 Slugile lui Dan Voiculescu, plantate pe listele PSD pentru alegerile parlamentare

5 Elliott Broidy, omul care l-a dus pe Dragnea la Trump, a pledat vinovat pentru acuzația de lobby ilegal în fav…